MOYU winnaar FedEx Express Sustainability Champion Award | PromZ

MOYU winnaar FedEx Express Sustainability Champion Award

Het Amsterdamse bedrijf MOYU, dat notitieboeken maakt van duurzaam en herschrijfbaar steenpapier, heeft onlangs de FedEx Express Sustainability Champion Award in de wacht gesleept; een internationale prijs die dit jaar voor de vijfde keer wordt uitgereikt. Uit 2100 inzendingen verspreid over Europa is MOYU tot winnaar uitgeroepen. Internationaal succes dus voor duurzame innovatie van eigen bodem.

MOYU ontwikkelt notitieboekjes en andere schrijfartikelen van uitwisbaar steenpapier. Steenpapier is vrij van bomen, water en chemicaliën en kan honderden keren herschreven worden. Zo wil MOYU een vuist maken tegen ontbossing. MOYU’s missie: een wereld vol groen, waarin single use paper, papierverspilling en ontbossing voorgoed verleden tijd zijn.

Roel Schatorjé (Founder van MOYU): “We zijn trots dat we zijn uitgeroepen tot Sustainable Champion! En stiekem vinden we dat natuurlijk ook terecht. De waardering vanuit FedEx is heel erg welkom: het bevestigt dat we goed bezig zijn en stimuleert ons om door te gaan met het verspreiden van onze missie, zowel voor op de consumentenmarkt als op de werkvloer.”

In Nederland hadden 74 bedrijven zich aangemeld voor de competitie, waaruit MOYU na een gedegen selectieprocedure is geselecteerd als Nederlandse finalist. En dus komt er 15.000 euro aan prijzengeld de kant van MOYU op. “Daar zijn we enorm blij mee. We hebben internationale ambities, waarvoor we dit duwtje in de rug goed kunnen gebruiken. En de samenwerking met FedEx ook trouwens. Want als wij goed ons best doen, dan gaan er binnenkort een hoop MOYU producten de Duitse en Franse grens over”.