AH komt weer met voetbalplaatjes | PromZ

AH komt weer met voetbalplaatjes

Vanaf maandag 25 januari tot 7 maart kunnen er bij Albert Heijn weer voetbalplaatjes worden gespaard. Klanten krijgen bij elke 10 euro aan boodschappen een zakje met vijf voetbalplaatjes en kunnen zo alle sterren van de Eredivisie sparen.’,’In deze actie speelt het internet een belangrijke nieuwe rol. Voor iedereen die niet kan wachten tot 25 januari wordt nu al een tipje van de sluier opgelicht op www.ah.nl/previewvoetbalplaatjes. En er is een online verzamelalbum op ah.nl/voetbalplaatjes waarop verzamelaars alle verhalen kunnen ontdekken over de spelers, hun ‘kleedkamergeheimen’ en wedstrijdrituelen. Door de code achterop het fysieke voetbalplaatje in het online album in te vullen verschijnt, naast het plaatje, het persoonlijke verhaal in tekst, foto of film. Door het online verzamelalbum te koppelen aan Hyves kunnen de verzamelaars bovendien in één oogopslag zien met welke vrienden ze voetbalplaatjes kunnen ruilen.

Extra voetbalplaatjes
In het papieren verzamelalbum zijn de pagina’s vormgegeven als kleedkamers waarin de plaatjes van alle voetbalhelden kunnen worden geplakt. Dit jaar is er één voetbalplaatje meer dan vorig jaar: de felbegeerde kampioensschaal. Bovendien worden ook nu weer drie extra voetbalplaatjes in omloop gebracht. Welke dat zijn, bepalen de voetbalfans zélf door tussen 25 januari en 16 februari online hun stem uit te brengen op nieuwkomers in of transfers binnen de Eredivisie. Op donderdag 25 februari wordt bekendgemaakt welke spelers alsnog een eigen voetbalplaatje krijgen. Die extra plaatjes worden uitgedeeld tijdens de ruilmiddag op 3 maart.

Twee ruilmiddagen
Dit keer zijn er twee ruilmiddagen: op woensdagmiddag 17 februari en op woensdagmiddag 3 maart. Dan wordt er niet alleen in alle winkels geruild, maar is ook het PSV-stadion in Eindhoven het decor van een grootse ruilmiddag. De verzamelaars maken ook weer kans op prijzen als een meet & greet met spelers of een clinic bij de favoriete club.