Albert Heijn wil over op digitale bonuskaart | PromZ

Albert Heijn wil over op digitale bonuskaart

De Bonuskaart in zijn huidge vorm gaat op termijn verdwijnen. Ahold-topman Dick Boer zei dit in een interview met managementconsultingbureau McKinsey.

 

Digitale ontwikkelingen worden steeds belangrijker voor het retailconcern, stelt Boer. Daarom moet Albert Heijn het loyaliteitsprogramma, in de vorm van de Bonuskaart, ook meer naar het digitale kanaal brengen, stelt hij. “We moeten onze loyaltycards beter integreren met smartphones. Met onze Appie-app kun je bestellingen plaatsen, en de app onthoudt ook al je klantgegevens. Maar in de winkel moet je jezelf nog steeds identificeren met een loyaliteitskaart.”

 

Nieuwe technologie

De Bonuskaart verdwijnt daarmee niet van vandaag op morgen. “Ik denk dat de kaarten uiteindelijk plaats zullen maken voor nieuwe technologie. Maar het gaat waarschijnlijk langer duren dan iedereen denkt – er zullen namelijk altijd mensen zijn die het ene of het andere middel niet gebruiken. Daarom moet je zowel loyaltycards als smartphone-apps aanbieden. Maar het staat vast dat we als industrie niet weg kunnen blijven van mobiele apparaten en technologie,” aldus Boer.

 

Stemherkenning

De Boer verwacht dat mobiele toestellen steeds meer invloed zullen hebben, ook door snel mobiel internet. “Ik denk dat de mogelijkheden van mobiele toestellen – tablets en smartphones – op korte termijn gelijkwaardig zullen zijn aan die van pc’s. Kijk naar onze Appie-app: je kunt er recepten mee uitwisselen, en je kunt boodschappenlijsten delen met vrienden en met je partner of de kinderen. Ook is het mogelijk om boodschappen te bestellen en bezorgtijden te bepalen. Daarnaast heeft Appie stemherkenning en een barcode-scanner.”