Blijdorps Olli grote hit | PromZ

Blijdorps Olli grote hit

Net als de tv-reclame is ook het knuffelolifantje Olli van de Rotterdamse diergaarde Blijdorp een groot succes. Bijna 100.000 stuks gingen er over de toonbank. Het leverde de noodlijdende dierentuin enkele tonnen op. “Olli is al populairder dan Bokito,” aldus Marc Damen, directeur diergaarde Blijdorp.

 

Olli is na zijn lancering eind maart nog steeds een grote hit. Per maand gaan er 2000 exemplaren over de toonbank. De magische grens van 100.000 verkochte Olli’s wordt doorbroken. Dat is twee Kuipen vol, een buitengewoon hoog aantal. Het heeft ermee te maken met dat Blijdorp een sterk en sympathiek merk is, wat ook voor Feyenoord geldt. Oud-voetballer Giovanni van Bronckhorst wordt door vriend en vijand gerespecteerd. En ook Olli ziet er leuk uit en is een mooi symbool.

 

Subsidie

Blijdorp was in financieel zwaar weer geraakt, omdat de gemeente Rotterdam de subsidie in korte tijd met miljoenen euro’s afbouwde. Het olifantje was de redder in nood. Mede dankzij een uitgekiende marketingstrategie en de reclamefilmpjes met Van Bronckhorst werd Olli vooral een hit onder Feyenoord-supporters.