Daneco verder als Gemaco | PromZ

Daneco verder als Gemaco

Gemaco heeft de doorstart mogelijk gemaakt van Daneco in Breda, dat op 10 november jl failliet is verklaard. Gemaco is een Belgische leverancier van promotionele producten en diensten.’,’
rn/Gemaco is al jarenlang actief in België, China en Hong Kong. Vorige maand kwam er een vestiging bij in Duitsland, en nu is Gemaco dus ook actief in Nederland. Gemaco heeft momenteel wereldwijd 50 mensen in dienst en verwacht voor 2010 een omzet van 30 miljoen euro.

rnHet faillissement van Daneco is een gevolg van de crisis, aldus Gerd Nieuwboer, voormalig directeur/eigenaar van Daneco. “Helaas hield de bank rigide vast aan de aflossingsverplichtingen, wat een te grote aanslag is geweest op ons werkkapitaal.” En zo verdwijnt na 25 jaar de naam Daneco van de gevel, een bedrijf dat tot de top van de Nederlandse distributeurs behoorde.

Overname
rnEerder dit jaar was Gemaco al geïnteresseerd in overname van Daneco. Het faillissement doorkruiste dit. “Het lot heeft ons toch samengebracht. Beide bedrijven zijn complementair aan elkaar,” zegt Roel Weets, een van de directeuren van Gemaco. Beide bedrijven zijn o.a. sterk op het gebied van fulfilmentprogramma’s. Volgens Nieuwboer ondervinden de klanten van Daneco geen hinder van de nieuwe situatie.

Gemaco Nederland is gevestigd op het adres van Daneco in Breda. Nieuwboer blijft directeur. In de komende weken wordt gekeken hoeveel van de 33 werknemers van Daneco bij Gemaco aan de slag kunnen.

Saffelberg Investments aandeelhouder in Gemaco
Het Belgische Saffelberg Investments nam in juli van dit jaar een belang van 45% in Gemaco. Afgevaardigd bestuurder Olivier Somers blijft samen met het huidige management aan het roer van de groep. 


Saffelberg is het investeringsfonds van de Vlaamse ondernemer Jos Sluys (ex- Arinso). Het bedrijf nam eerder al belangen in onder andere Mercator Press Sales (20%), het beursgenoteerde ICT-dienstenbedrijf Porthus (17,5%) en de Oost-Vlaamse ventielenproducent Altachem (40%). (bron: mdweekly)