Flinke groei in pakketpost en het belang van goede verpakking | PromZ
Verzending in goede verpakking

Flinke groei in pakketpost en het belang van goede verpakking

Goed pakket

Sinds de uitbraak van de coronapandemie zijn de online uitgaven van Nederlandse consumenten fors toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK.

Doordat veel mensen sinds de uitbraak noodgedwongen thuiszitten bestelt een groeiend aantal consumenten producten bij webshops. Volgens GfK nam de afgelopen twee maanden onder meer de online verkoop van elektronica, doe-het-zelfspullen, mode en tuinmateriaal toe.

Online

Voor het begin van de epidemie was ook al een groei waar te nemen in onlinekoopgedrag, maar die was met gemiddeld 18 procent op jaarbasis veel kleiner dan de nu gerapporteerde toename. Het is onduidelijk in hoeverre consumenten hun online koopgedrag zullen voortzetten als de coronamaatregelen versoepeld worden.

Pakketpost

PostNL heeft hierdoor in het eerste kwartaal van 2020 een flinke groei in pakketpost gezien. Over het hele kwartaal groeide de pakketomzet van PostNL naar 414 miljoen euro, tegenover 398 miljoen in dezelfde periode in 2019. De totale kwartaalomzet komt op 701 miljoen euro, tegenover 684 miljoen in 2019. Ook andere verzendorganisaties zien een toename in de verzendingen van pakketten zoals DHL en TNT.

Verzending

Voor webwinkels zijn een goede verzending van levensbelang. Klanten verlangen een snelle en correcte levering. Dit betekent dat de verpakking een grote rol speelt in een goede serviceverlening. Binnen de verpakkingsmarkt zijn er dan ook legio mogelijkheden voor de juiste verpakking. Kies liever niet voor standaard verpakkingsmaten maar kies voor een grootte die overeenstemt met het artikel. Brievenbuspakketten zijn in verzending voordeliger dan pakketverpakkingen. Zorg dat het artikel goed beschermd is en vul lege ruimten in de verpakking op.

Wikkelfolie is een uitstekend materiaal om breuk van ingepakte artikelen te voorkomen. Met foliedispensers via kortpack.nl zijn artikelen snel ingepakt en worden de goederen onbeschadigd afgeleverd. Producten verzenden en verpakken is een vak op zich en vergt een juiste aanpak. Er zijn verschillende soorten verpakkingen en afmetingen. Goede verpakking is in ieder geval een must.