Forse groei marketingvacatures | PromZ

Forse groei marketingvacatures

Het aantal vacatures binnen het vakgebied marketing & communicatie steeg met ruim 31% in het derde kwartaal van 2015 ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Bedrijven zetten daarbij met name in op marketing en sales: de vraag naar e-commerce-, (online) marketing- en salesprofessionals is sterk gegroeid.

Opvallendste ‘stijgers’ zijn vacatures voor product marketeer, SEO (search engine optimization) marketeer en internet marketing professional. De vraag naar deze functies is meer dan verdubbeld. Marketeers worden ook steeds vaker verantwoordelijk voor online en e-commerce resultaten. Toch blijft ook de vraag naar dedicated online marketingfuncties onverminderd stijgen.
Dit blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht, onderdeel van Randstad. Janine Bos, directeur marketing & communicatie Randstad Groep Nederland: “Toenemende investeringen in marketing en sales zijn doorgaans een graadmeter voor de groei van organisaties. Het zegt iets over het terugkerend vertrouwen, er gaat durf en ambitie vanuit.” Daarnaast ziet Yacht dat er steeds meer vraag is naar profielen op het snijvlak tussen ICT en marketing, zoals crm data-experts en e-commerce platform specialisten.