Hoe je met gepersonaliseerde video je respons kunt verhogen | PromZ

Hoe je met gepersonaliseerde video je respons kunt verhogen

Video is op zich een mooi communicatiemiddel om bij actiemarketing in te zetten. Met name bij producten en diensten waar je ook echt iets kunt laten zien, werkt video als een responsaanjager. En als je de boodschap dan ook nog in een gepersonaliseerde video geeft, zie je de respons nog verder omhoogschieten.

Gepersonaliseerde video werkt ook in je drukwerk

gepersonaliseerde video folderJe kunt een video in een folder integreren die begint af te spelen zodra de folder geopend wordt. Je kunt er dan vrijwel zeker van zijn dat de video gezien wordt. De ontvanger krijgt namelijk een dikke folder en zal daardoor al nieuwsgierig worden naar de inhoud. Dit is een voorbeeld van een campagne die wij voor BMW gedaan hebben. Daarmee is de video echter nog niet gepersonaliseerd. Om dat in een offline omgeving voor elkaar te krijgen zal de video voor elke ontvanger moeten worden aangepast en dat is kostbaar. Ook betekent het dat je extra veel aandacht moet besteden aan de verzending. Het zou immers erg vervelend zijn als meneer Van Dam de video van mevrouw de Jong toegestuurd krijgt.

Gepersonaliseerde video in je online uitingen

Anders wordt het als de video online wordt aangeboden. Dan moeten de gegevens natuurlijk wel beschikbaar zijn vanuit een database en dan kun je eindeloos personaliseren. Behalve de naam van de ontvanger te tonen, kun je de video subtiel aanpassen aan andere klantgegevens. Bijvoorbeeld aan het product of dienst waarin de ontvanger interesse heeft getoond. Het gevaar schuilt in de hang naar overpersonalisatie, die alleen maar ergernis opwekt. Het ‘kijk ons eens slim zijn dat we dit allemaal over jou weten’ effect. Ook qua kosten loopt dit enorm op. Ook de kosten-baten-analyse om de gehele video te personaliseren versus de respons verhogende werking van een gepersonaliseerd plaatje in de e-mail naar een ‘gewone video’ moet nog bewezen worden, zo betoogde Thijs Viguurs tijdens het DeMeter event over Hyperpersonalisatie. Hij gaf het advies om eerst rustig ermee te beginnen.

Houd je doelstelling scherp

De inzet van gepersonaliseerde video bij actiemarketing vraagt natuurlijk om een sterk aanbod en de mogelijkheid om dit direct te bestellen. Om dat te realiseren kan de video het beste worden afgespeeld op een geprefillde landing page. De video zou dan kunnen wijzen op de bestelknop en aandringen om daar op te klikken. Het gaat natuurlijk om meer dan alleen maar een leuk filmpje tonen.