Groei begint met de juiste direct mail, Nespresso! | PromZ

Groei begint met de juiste direct mail, Nespresso!

Van koffie hebben ze zonder meer verstand. Maar van direct mail hebben ze bij Nespresso niet zo veel begrepen. Ze weten wel mijn aandacht te trekken met een mooi glimmend geseald doosje. Helaas niet gepersonaliseerd, alleen maar mijn bedrijfsnaam op het etiket, maar het valt wel op.

‘Groei begint met de juiste koffie’ staat er op de voorkant.

 width=

Vol verwachting open ik het doosje. In de deksel staat dat 87 procent van de werknemers denkt dat het bedrijf om hen geeft, als men op het werk Nespresso krijgt. En ze willen dat ik ontdek wat de kracht van Nespresso voor mijn bedrijf is. Verder zit er een koffiepad in en een plaatje van een koffiemachine die ik op proef kan krijgen, samen met een week koffie cadeau. Verder niets, alleen een algemene url en een telefoonnummer.

 

‘Nespresso zou mij toch moeten kennen’

 width=Wij hebben jarenlang Nespresso gedronken op het werk. En hebben ook al jaren een Nespresso machine, de derde geloof ik. Wel een andere dan ze in de direct mailing hebben gestopt. Sinds enige tijd kopen we de cupjes echter bij de Lidl. Scheelt de helft en is ook lekker. Bij Nespresso moeten ze toch gemerkt hebben dat wij geen koffie meer bestellen? Met een simpele data-analyse zouden ze gemerkt hebben dat wij van 600 cupjes per maand gedurende ruim zes jaar naar nul zijn gegaan. In plaats van activiteiten om een klant te behouden, kiest Nespreso ervoor om een niet-gepersonaliseerd doosje met een slappe inhoud te sturen. Wat een verspilling!

Hoe de direct mail dan wel had gemoeten?

Een mooie ‘ik mis je’ campagne. Met de juiste cupjes. De goed wervende brief met een PRUL (persoonlijke URL) die naar een goede simpele landingspagina gaat en mij ‘echte’ koffie laat vergelijken met die ‘troep’ van Lidl. En natuurlijk de mogelijkheid om te upgraden naar een nieuwe machine.

Ene… ja Nespresso, je mag me bellen 🙂