Nominaties Suppliers en Leveranciers of the Year 2018 bekend

Leveranciers van het Jaar 2018

Wie zijn de beste leveranciers van het jaar 2018? Wie krijgt de award voor de full service leverancier en wie voor de internetleverancier? U kunt vanaf nu uw stem uitbrengen op een van de 15 genomineerde full service leveranciers van premiums en relatiegeschenken en op een van de 10 genomineerde internetleveranciers.

De beste full service leverancier krijgt de titel Leverancier van het Jaar 2018 en de beste internetleverancier krijgt de titel Best Online Performance 2018. Stemt u mee? Wie is uw favoriet? Uw stem bepaalt mede welke bedrijven in hun categorie tot winnaar worden uitgeroepen en het bedrijf (in de 2 categorieën) dat de meeste stemmen van opdrachtgevers krijgt, ontvangt de Publieksprijs 2018. U kunt via de speciale stemsite uw stem uitbrengen.

De genomineerden

Een vakjury bepaalde de genomineerden. De 15 genomineerde full service leveranciers zijn in alfabetische volgorde: BeGlobal, Bovi, Compacon, Gemaco, Hokra, Interimage, Keiretsu, Loyalty Makers, Promo.nl, Robitex, Team Jos!, Webo Promotion, WOT!, XL Concept en Zaakado. De 10 genomineerde internetleveranciers zijn in alfabetische volgorde: AllGifts, IGO, Main Sales Europe, Maxilia, MultiGift, PinkCube, PremiumGids, Promostore, Relatiegeschenken.nl en Van Helden.

Vakjury

In de vakjury zaten vijf afgevaardigden van toeleveranciers van promotionele producten: Jesse Wattimury (Giving Europe), Jeroen Koekoek (promocat.nl), Tom de Kleyn (Prodir), Michel Hofsté (Araco Int.), Bob Heerius (PPP/Xindao), en daarnaast Karin Schaper (PromZ) en John Swaab (Het Portaal Uitgevers). Criteria die deze jury hanteerde bij het nomineren waren o.a. creativiteit en vakkennis, advies richting eindklant, presentatie (on- en offline), aandacht voor duurzaamheid en MVO, gebruiks- en bestelgemak van de site (vooral bij online leveranciers) en de mate waarin de leverancier bijdraagt aan de verdere professionalisering van het vak, met name bij de eindklant.

Feestelijke uitreiking

De awards zijn een initiatief van PromZ, en worden ondersteund door de branchevereniging PPP. Deze vakprijzen voor bedrijven in de promotionele productenbranche worden op 4 september feestelijk uitgereikt tijdens een vakevenement.
De onderscheiding voor de Leverancier van het Jaar wordt dit jaar voor de 16e keer uitgereikt, de Best Online Performance bestaat nu een paar jaar. Opdrachtgevers, toeleveranciers uit de promotionele productenbranche en leden van de vakjury bepalen met z’n allen – in een bepaalde verhouding – de winnaars.