Plastic speelgoed bij Happy Meal straks verleden tijd | PromZ

Plastic speelgoed bij Happy Meal straks verleden tijd

Nog even en we nemen voorgoed afscheid van de plastic speeltjes die je bij een Happy Meal van McDonald’s krijgt. De wereldwijde fastfoodgigant wil hun ecologische voetafdruk verkleinen en binnen vier jaar 90% minder plastic gebruiken voor de beroemde speeltjes. Dit staat gelijk aan 650.000 mensen per jaar die ineens volledig stoppen met plastic te gebruiken.

Wie in 2025 een Happy Meal bestelt, krijgt dan ook een speeltje dat bestaat uit herbruikbaar materiaal. Een woordvoerder van McDonald’s Nederland zegt dat je bij speeltjes van duurzaam materiaal ook kunt denken aan “meer interactieve speelelementen“. “Om zelf van bijvoorbeeld karton of papier een speeltje in elkaar te zetten.

Voorbeeld van de nieuwe Happy Meal-speeltjes gemaakt van herbruikbaar materiaal. ©REUTERS

Het bedrijf veranderde de Happy Meal in 2018 al hier en daar.  Zo werd het yoghurttoetje een aantal jaar geleden in de ban gedaan en kan tegenwoordig ook het zakje friet en de burger vervangen worden door groente of fruit.

McDonald’s in Nederland

In Nederland gaan ze dit jaar al beginnen met de transitie van plastic naar duurzaam materiaal voor de speeltjes, vertelde woordvoerder van McDonald’s Nederland aan Hart van Nederland. ,,Eind oktober voeren we het eerste Happy Meal-programma in duurzame variant uit. De komende jaren gaan we dit alleen maar meer zien. Zo stoppen we ook met de plastic verpakkingen om de speeltjes heen, bijvoorbeeld.”