Plus véél aardiger voor klant dan Jumbo en AH | PromZ

Plus véél aardiger voor klant dan Jumbo en AH

Plus is op 24 september uitgeroepen tot Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland. De supermarktketen kwam in 2013 voor het eerst de top-10 binnen en wist direct beslag te leggen op de titel.

 

In de categorie supermarkten eindigde Jumbo op 11 en AH op 20. Overall werd Miss Etam, winnaar van 2012, nummer 2 en Douglas eindigde op plaats drie.

Dit blijkt uit onderzoek van MarketResponse onder ruim 2.700 consumenten dat dit jaar voor de zevende opeenvolgende keer werd uitgevoerd.

Consumenten roemen Plus om zijn oprechte betrokkenheid en het nakomen van wat de reclame belooft. “Nu de prijzenoorlog tussen de grote supermarktketens is losgebarsten, is het echter een grote uitdaging deze klantvriendelijkheid vast te houden,” aldus de onderzoekers.

 

Weekendkrachten

“Eerder bleek al dat leveranciers de dupe dreigen te worden van de prijzenslag. Bedrijven moeten ervoor waken dat de prijzenoorlog niet ten koste gaat van klantvriendelijkheid. Uit het onderzoek blijkt dat klanten zich vooral storen aan ongeïnteresseerde weekendkrachten en personeel dat meer met elkaar bezig is dan met de klant. Wanneer de druk op medewerkers toeneemt of er vooral goedkope krachten worden ingezet, gaat dit ten koste van klantvriendelijkheid,” licht Willem Brethouwer, directeur MarketResponse, toe.

 

De top-10 van Klantvriendelijkste Bedrijven 2013 is als volgt:

1. Plus

2. Miss Etam

3. Douglas

4. Landal GreenParks

5. Gall & Gall

6. ANWB

7. Expert

8. Ikea

9. DA Drogist

10. bol.com