Sociale innovatieprijs voor Correctbook | PromZ
Sociale innovatieprijs voor Correctbook

Sociale innovatieprijs voor Correctbook

Correctbook, dat zich met zijn uitwisbare notitieboeken inzet voor de strijd tegen analfabetisme, wil 1 miljoen kinderen, vooral in Zuid-Afrika, van dit schrijfmateriaal voorzien. Voor dit initiatief heeft het bedrijf op Duurzame Dinsdag de sociale innovatieprijs 2018 in de wacht gesleept. Duurzame Dinsdag valt altijd op de eerste dinsdag in september.

Correctbook noemt zichzelf het opkomende stationerymerk met een missie. Het relatief jonge bedrijf is op 4 september, op Duurzame Dinsdag, uitgeroepen tot sociale innovatie van het jaar 2018 in de Tweede Kamer. Staatsecretaris Stientje van Veldhoven beloofde ceo Sam van Tol om samen met minister van ontwikkelingssamenwerkingen, mevrouw Kaag, om tafel te gaan.

Hier verkopen, daar doneren

Correctbook verkoopt in Europa zijn duurzame schrijfwaar, ook als relatiegeschenk in business to business, en vervolgens doneert Correctbook zijn schrijfwaar aan educatieprojecten in Zuid-Afrika.
Duurzame Dinsdag wordt sinds 2004 georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid in samenwerking met een aantal partnerorganisaties. Samen vormen zij de stuurgroep van Duurzame Dinsdag.