Spaaractie Plus rond legendarische Fabeltjeskrant | PromZ
Spaaractie Plus rond legendarische Fabeltjeskrant

Spaaractie Plus rond legendarische Fabeltjeskrant

Bij supermarktketen Plus kan de klant tot en met 20 april sparen voor handpoppen van het legendarische tv-programma de Fabeltjeskrant, met bijbehorende poppenkast en voorleesboekjes.

De ‘lieve kijkbuiskinderen’ (of hun ouders en grootouders die dierbare herinneringen hebben aan  de Fabeltjeskrant) sparen voor de Fabeltjeskrant-figuren als Meneer de Uil, Lowieke de Vos, Bor de Wolf, Juffrouw Ooievaar en Willem Bever. Peter van Mourik, directeur marketing en communicatie van Plus, noemt de Fabeltjeskrant ‘Nederlands cultureel erfgoed.
De iconische krant en de karakters uit Het Grote Dierenbos waren eind september 1968 voor het eerst op televisie te zien. Afgelopen december kwam De Fabeltjeskrant, in een nieuw jasje, weer tot leven op tv en in de bioscopen.

18 zegels

Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvangt de consument een spaarzegel. Bij 18 zegels is de spaarkaart vol en ontvangen de Plus-klanten een gratis handpop van een Fabeltjeskrantfiguur naar keuze. Daarbij is er voor 2,99 euro een tafelformaat poppenkast te koop, zodat de kinderen hun eigen fabeltje in een echt poppentheater thuis kunnen opvoeren. Voor extra inspiratie zijn bij wisselende actieproducten een viertal voorleesboekjes beschikbaar.
“Verder organiseren winkels in het hele land feestelijke activiteiten in Fabeltjeskrant sfeer, zoals Meet & Greets met Meneer de Uil, knutselochtenden, poppenkastvoorstellingen, kleurwedstrijden enzovoort.
Bij deze actie zijn o.m. leverancier van promotionele producten Interimage en uitgeverij Rubinstein betrokken.