Speciaal(bier) voor Internationale Dag van het Bier | PromZ

Speciaal(bier) voor Internationale Dag van het Bier

De ‘International Beer Day’ wordt jaarlijks op de eerste vrijdag van augustus gevierd. Dit jaar valt de Internationale dag van het Bier op vrijdag 5 augustus 2022. Nog ruim de tijd om genoeg (speciaal)bier in te slaan als relatiegeschenk, personeelsbedankje of voor bij de extra speciale VrijMiBo.

Deze Internationale dag van het Bier is in 2007 voor het eerst in het leven geroepen in Californië en werd daar destijds op 5 augustus gevierd. In korte tijd is deze dag van een klein lokaal feest uitgegroeid tot een internationale dag, die jaarlijks in steeds meer landen wordt gevierd.

(Speciaal)bier als relatiegeschenk of kerstpakket

Zie jij ook steeds vaker (speciaal)bier als relatiegeschenk of kerstpakket voorbijkomen? Dat komt door opkomende trends als kleine biermerken, hobbybrouwers en uniek bier volgens eigen recept en ingrediënten.

Ondernemers onderscheiden zich door bijvoorbeeld unieke en hippe speciaal bieren in te zetten. Vooral champagnebier is nog niet zo bekend en juist daarom zo onderscheidend.

Branding met eigen bier(smaak)

Hoe leuk is het om je eigen ‘unieke’ biersmaak in jouw bar, restaurant, festival (-evenement) of hotel te serveren. Kies het type bier en bedenk je eigen recept met zelfgekozen ingrediënten.

Ook leuk (en een stuk sneller in productie) is het personaliseren van het etiket op de bierfles. Geef een persoonlijke draai aan een bestaande biersmaak door je eigen etiket te ontwerpen. Deze etiketten kun je naar elke gelegenheid aanpassen of geheel je eigen bieretiket bedenken.

Een leuk voorbeeld van branding met eigen bier(smaak) is de ‘Man Man Mango’ van Van de Streek. Deze bierbrouwerij heeft in samenwerking met Bas, Chris en Domien van ‘Man Man Man de Podcast’ een unieke mango blond gebrouwen met 6,6% alcohol.

Zelf (speciaal)bier brouwen?

Dat kan ook! Zo zijn er kant-en-klare pakketten voor beginners waarmee je in een handomdraai je favoriete biertje brouwt. Vaak is bij deze pakketten het enige wat je hoeft te doen, de ingrediënten mengen en een beetje water toevoegen. Hierna is het een kwestie van geduld en dan kan je jouw zelf gemaakte biertje drinken of schenken Leuk en origineel om in te zetten als relatiegeschenk, kerstpakket of personeelsbedankje in te zetten.

SpecialZ tip! Gegraveerde bierglazen.

 

Voorbeelden uit onze ProductZFinder

klik hier om direct naar de ProductZFinder te gaan