Tintelingen overgenomen door Sligro | PromZ

Tintelingen overgenomen door Sligro

Groothandels- en supermarktconcern Sligro neemt Tintelingen over. Tintelingen regelt voor werkgevers het geven van kerstgeschenken aan het personeel.

 

Tintelingen verrast de ontvangende medewerkers dan met cheques, die ze kunnen inwisselen voor een echt cadeau. Sligro behoort al tot de grootste kerstpakkettenleveranciers van Nederland. Het concern zet vooral in op traditionele kerstpakketten en werkt op bescheiden schaal met partners, via zogeheten onlinekeuzegeschenken. Door de overname van Tintelingen krijgt Sligro in beide marktsegmenten een toonaangevende positie.

 

Significante groei

Er is geen overnamesom bekendgemaakt. Het in 2003 gestarte Tintelingen was vorig jaar goed voor een omzet van 8 miljoen euro. Er werden daarbij ruim 250.000 cadeaus verzorgd. Voor het lopende kerstseizoen wordt een significante groei verwacht. De deal wordt naar verwachting in juni volgend jaar afgerond. Tintelingen blijft zelfstandig in de markt opereren vanuit het huidige kantoor in Den Bosch. Sligro verwacht dat de overname vanaf 2018 zal bijdragen aan de winst per aandeel.