Tony’s Chocolonely Sweet Solution | PromZ
Tonys Chocolonely Sweet Solution

Tony’s Chocolonely Sweet Solution

Op het moment dat je de limited edition repen van Tony’s Chocolonely Sweet Solution ziet denk je onmiddellijk aan KitKat, Twix en Toblerone. De repen die sterk lijken op deze ‘iconen’ van de choco-markt, zijn bedoeld als aanklacht tegen moderne slavernij en kinderarbeid in de chocolade industrie.

In 2001 beloofden de grootste chocoladebedrijven middels het Harkin-Engel Protocol een einde te maken aan de misstanden in de industrie. Twintig jaar later is er echter bitter weinig veranderd. Er werken nog steeds 1,56 miljoen kinderen op cacaoplantages in West-Afrika en de schatting is dat minstens 30.000 mensen slachtoffer zijn van moderne slavernij.

De opbrengst van de repen gaat naar stichting 100WEEKS: een stichting die vrouwen in Afrika ondersteunt om uit armoede te raken door direct geld aan ze over te maken en ze financiële training te geven. Daarnaast roept Tony’s Chocolonely op een petitie te tekenen om de productie van chocolade slavernijvrij te maken. Tony’s petitie kan ondertekend worden op: tonyschocolonely.com/petition

De Sweet Solution-repen zijn vanaf vandaag te koop bij Albert Heijn, Marqt, online bij de Bijenkorf en WAAR, op Schiphol en in Tony’s online chocoshop. Wees er snel bij want de oplage is beperkt.