We zijn allemaal Kings & Queens | PromZ

We zijn allemaal Kings & Queens

Rotterdam heeft dit jaar de eer om de Koning en Koningin te ontvangen tijdens Koningsdag. De stad kiest ervoor om de hele stad en haar bewoners hierbij te betrekken. Het thema luidt: “ We zijn allemaal Kings & Queens”.

Op ieder hoofd past een kroon, want we zijn allemaal op onze eigen manier bijzonder. Rotterdam is een havenstad, opgebouwd door mensen vanuit alle windstreken. Als iedereen ergens anders vandaan komt, is niemand een vreemde. Rotterdam denkt niet in hokjes en ziet tijdens Koningsdag de mooiste kanten van iedereen.

In oktober vorig jaar is Eco Giving samen met het Kernteam van Rotterdam Citydressing aan de slag gegaan om duurzame Goodies voor Koningsdag 2023 te maken. Studio VollaersZwart heeft, net als bij het Songfestival, de designs ontwikkeld en op basis van deze ontwerpen zijn diverse producten gemaakt. Van speldjes, zitzakken, bierviltjes tot aan sjaals, mokken en papieren kroontjes. Een divers assortiment wat de zichtbaarheid van dit speciale event veel kracht bijzet. Deze oranje producten zijn onmisbaar bij een event als dit.

“Als waardering voor onze bijdrage van Eco Giving, zijn we door het Koninklijke Huis uitgenodigd voor het Koningsdagconcert in de Ahoy”, vertelt Jeroen Sölner. “Wij hadden de eer om onze Koning en Koningin de hand te schudden, waarna we een geweldig concert hebben gehad met optredens van oa. Davina Michelle en het Philharmonisch Orkest. Maar we zijn er nog niet. Net als na het Songfestival in 2021, gaan we Goodies for Goodness inzetten voor de upcycling van de Citydressing.”

Goodies for Goodness heeft als missie om van Citydressing en promotiemateriaal – dat normaal gesproken na events wordt gerecycled of weggegooid – nieuwe hippe producten te maken (upcyclen) en deze te verkopen voor goede doelen en sociale initiatieven! En wat het nog beter maakt, is dat deze producten worden vervaardigd door getalenteerde mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van kleurrijke tasjes tot prachtige picknickkleden en feestelijke vlaggenlijntjes, er is voor ieder wat wils. Je kunt deze producten kopen op de website goodiesforgoodness.nl. Met elke aankoop draag je bij aan het goede doel, want een deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar organisaties die zich inzetten voor het welzijn van anderen.

Goodies for Goodness is onderdeel van EcoGiving BV. Deze is in 2021 opgezet in samenwerking met Host City Rotterdam (Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Ahoy en Rotterdam Partners) in het kader van het Songfestival in 2020 en 2021.

Zie ook: https://www.goodiesforgoodness.nl