PromZ Magazine 1-2021
z 2021 - nummer 1 - www.promz.nl 25 Frank Glas van Logochoc leeft met zijn werk 9 Rémon is er een jaar geleden uitgestapt. Hij heeft altijd al gezegd dat hij dit zo’n 20 jaar wilde doen en daarna iets heel anders. Ik mis hem wel en vind het jammer, maar ik respecteer zijn keuze ook.” Pak jij het anders aan dan je ouders, zodat het thuis niet alleen om werk draait? “Ik heb drie kinderen. Twee dochters van mijn eerste vrouw en een zoontje met mijn huidige vrouw. De laatste twee jaar schiet tijd voor mijn gezin vrijmaken er toch wel een beetje bij in. Toen mijn broer hier nog werkte hielpen we elkaar in het bewaken van onze vrije tijd. Ik kan het werk zelf moeilijk loslaten. Mijn broer kon dat makkelijker, en zei ‘ik leef niet om te werken’. Maar ik ben zo niet. Je moet niet jezelf willen veranderen omdat je eigenlijk anders zou moeten zijn. Ik ben graag met mijn werk bezig en het geeft me energie.” Hulptroepen “Mijn vrouw heeft zelf een drukke baan als Sales & Product mana- ger en ook zij is altijd aan het werk… Soms als ik hier om 12 uur ’s avonds de deur sluit is zij thuis ook nog bezig. Omdat ze in dezelfde tak van sport werkt, heb ik veel steun aan haar in de keuzes die ik maak en ze helpt ook als het nodig is. En ik heb meer goede mensen om me heen verzameld. Carolien Vasen werkt in dienstverband, zij is de overbuurvrouw en echt een kei met een enorm hart voor de zaak. Ook mijn ouders helpen nog, en kennissen dienen ook als hulptroepen als het nodig is. Want zoals nu, met Pasen in aantocht, is het doorwerken. Ik ben er hartstikke blij mee natuurlijk, want de omzet is goed, maar het betekent ook stress en weinig slapen. Het is niet normaal druk dit jaar. We hebben de website met de paasproducten voor de eindklanten stopgezet.” Het coronajaar is dus juist een goed jaar voor jou? “Afgelopen jaar was ondanks corona een heel goed jaar. Bedankjes, brievenbus pakketjes, nieuwe producten die we hebben bedacht… Terwijl de horeca helemaal stil ligt maken de bedrijven dat goed want die doen nu heel veel voor hun personeel en klanten. Dag van de zorg werd natuurlijk groots gevierd vorig jaar, en bijvoorbeeld Dag van de leraar ook.” Eet jij eigenlijk nog chocola of kun je het niet meer zien? “Ik eet iedere dag chocola, en ook redelijk wat. Zo’n 100 gram melk of pure chocola, een stuk of 10 bonbons, en Acticoa, de gezonde chocola die we ook verkopen en die goed is voor hart en bloedvaten. Als er soms in het weekend thuis geen chocola is rij ik hier naartoe om te halen. Als ik op vakantie ga probeer ik altijd onbekende producten uit, ik maak altijd een ronde langs de schappen met chocola, maar ik neem ook altijd zelf mee van huis. Zoals een ander een pot pindakaas meeneemt.”
RkJQdWJsaXNoZXIy NDcxNDY5