PromZ Magazine 4-2013

z 2013 - nummer 4 - www.promz.nl 15 Brood op de plank met Blue Band cas e 9 plankje niet snel zou slijten.” Het materiaal moet vanzelfsprekend ook ‘foodsafe’ zijn: het product is veilig om in contact te brengen met voedsel. De keuze viel daarom, alle wensen bij elkaar opge- teld, op de grondstof polypropyleen.” Samenwerking met Blokker Blue Band werkt al vanaf het begin samen met Blokker voor de verspreiding van de premiums. Hoe is die samenwerking ontstaan en waarom is hiervoor gekozen? “We wilden de spaaractie zo makkelijk mogelijk maken voor de consument. Vanuit het verle- den hadden we contacten met Blokker. We hebben al eerder een Blue Band-spaaractie gedaan waarbij consumenten de premiums bij Blokker konden ophalen. Dit was toen zeer succesvol.” Dat de premiumpromoties aanslaan, blijkt wel uit de aantallen artikelen die Blue Band bestelt. De spaaractie met Bakhulpjes van vorig jaar was erg succesvol, vertelt Scholtes. Bij de Broodplankjes- spaaractie hoopt Blue Band op een zelfde succes. “We hebben dit jaar meer premiums ingekocht dan vorig jaar, meer dan vijf- honderdduizend stuks.” Een kromme mal voor een rechte plank Interimage levert de premiums voor de Beroepencampagne van Blue Band. Vooral dit jaar moest het bedrijf van directeur Miklos Markovits een krachttoer leveren, vertelt hij. “We heb- ben in korte tijd een heel nieuw productieproces opgezet voor de broodplankjes.” De broodplankjes moesten niet alleen in de vaatwasmachine kunnen, ze moesten ook geschikt zijn voor de magnetron. Daar kwam bij dat de bedrukking niet mocht beschadigen door krassen van een mes. “Daarom hebben we een beschermlaag toegevoegd.” Natuurlijk moest het materiaal ook veilig zijn, omdat het voor voedsel bedoeld is. De mallen zijn nog een verhaal apart, zegt Markovits. “Kort gezegd hebben we een kromme mal moeten maken om een recht plankje te krijgen. Dan scheelt het dat we eigen malteke- naars hebben in Woerden, die samenwerken met de ingenieurs in China.” Markovits prijst de rol van alle betrokken partijen: Unilever, de fabriek in China, en bureau Draftfcb. “Iedereen heeft heel snel geschakeld. We moesten een heel nieuw proces opzetten. In totaal hadden we vier à vijf maanden, inclusief productietijd. Ik ben trots dat we het in zo’n korte tijd hebben kunnen realiseren.” Dat er iets bijzonders is ontstaan, blijkt ook uit de interesse die andere partijen uit de foodwereld hebben getoond. “We heb- ben al aanvragen gekregen voor soortgelijke producten,” zegt Markovits. “Dat geeft wel aan dat we iets bijzonders hebben ontwikkeld.” Daarom is Blue Band een mooi merk om voor te werken, vindt hij. “Er zijn altijd mogelijkheden, alleen moet je er wel voor knokken.” Loyaler De consistente manier van communiceren bewijst ook z’n waarde voor het merk, vertelt Scholtes. “Dat zien we terug in de Brand Equity-score die we meten. Daarnaast constateren we dat con- sumenten in de actieperiode loyaler worden aan Blue Band.” De inzet van tv-commercials krijgt veel prioriteit in de campagne. Ook de on-pack communicatie is van belang. “Op alle verpak- kingen staat heel duidelijk dat we een spaaractie hebben.” Ook online is Blue Band actief, zoals op het vrouwenplatform van Unilever, Yunomi. Persoonlijke communicatie krijgt steeds meer aandacht, legt Scholtes. “Dit jaar zijn we serieuzer met crm aan de slag gegaan. We versturen e-mailings, maar ook printmailings. In de periode dat de actie loopt, sturen we iedereen in het bestand een spaarkaart toe.” De vasthoudendheid waarmee Blue Band de Beroepencampagne sinds 2010 doorzet, is een belangrijke factor van het succes. Hoe lang denkt het merk nog met deze thematiek door te kunnen gaan? Scholtes: “Er liggen alweer plannen voor volgend jaar met de Beroepencampagne. Daarna gaan we weer verder kijken.” 9

RkJQdWJsaXNoZXIy NDcxNDY5