2016: seinen staan op groen | PromZ

2016: seinen staan op groen

Wij wensen u fijne kerstdagen en een goed nieuw jaar! 2016 gaat een mooi jaar worden, denken we.

Want recent bleek uit het jaarlijkse PromZ-onderzoek onder inkopers en marketeers in Nederland dat de premiumbudgetten in 2015 zijn gegroeid ten opzichte van 2014, en dat men voor 2016 zelfs weer een groei van ruim 3 procent verwacht. Na alle bezuinigingen van afgelopen jaren klinkt dat als goed nieuws.

 

Merkactivatie
Heel wat bedrijven hadden dit jaar wat in te halen waar het gaat om merkactivatie en klantbehoud, waar onder meer promotionele producten, relatiegeschenken en loyaltytools voor worden ingezet. Naar verwachting zet die inhaalslag in 2016 door: met ruimere budgetten gaat dat ook weer wat makkelijker dan voorheen. Zo kun je bijvoorbeeld weer voor meer kwaliteit gaan, kiezen voor meer originaliteit en creativiteit, je hoeft niet meer alleen te letten op prijs, etcetera.

Mooi jaar
En als 2016 het jaar wordt waarin ‘prijs’ bij opdrachtgevers wat minder centraal staat, dan wordt 2016 zeker een mooi jaar. De seinen staan op groen. Uit bovengenoemd PromZ-onderzoek (dit najaar uitgevoerd door het onafhankelijke marktonderzoekbureau One Question) kwam ook naar voren dat opdrachtgevers meer service gaan verlangen van hun leveranciers. En ook dat lijkt aan te geven dat opdrachtgevers weer meer oog hebben voor de inzet van promotionele producten, relatie- en eindejaarsgeschenken en weer (meer) gebruik willen maken van de power van promotionele tools om het behalen van marketingdoelstellingen te ondersteunen.

Echt knallen
Hopelijk durven opdrachtgevers in 2016 weer écht te gaan knallen, en lef te tonen – we schreven het ook in PromZ Magazine nr 4 van 2015. Vergroot kansen door lef te tonen. Durf keuzes te maken, durf anders te zijn, durf iets aan wat twee jaar geleden nog doodeng was om te doen. No guts no glory!

In 2016 zorgen we weer voor 4 mooie nummers van PromZ Magazine en maandelijkse emailnieuwsbrieven.
En zet PromZ Event 2016 vast in uw nieuwe agenda (23 & 24 maart). We zien u daar graag!

We wensen u een goed en gelukkig 2016!