2,5 miljoen cadeaukaarten van Postcode Loterij voor shoppen bij AH | PromZ

2,5 miljoen cadeaukaarten van Postcode Loterij voor shoppen bij AH

Onder het motto ‘Doe maar lekker duurzaam’ slaan AH, Unilever en de Nationale Postcode Loterij de handen ineen om Nederlanders aan te sporen meer duurzame producten in de supermarkt te kopen. Alle Nederlandse huishoudens die meespelen met de Nationale Postcode Loterij ontvangen van de loterij een cadeaukaart ter waarde van 12,50 euro. Met deze kaart kunnen zij in november duurzamere levensmiddelen kopen bij Albert Heijn.

Alle 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen in de eerste week van november de cadeaukaart, vergezeld van een receptenboekje, automatisch per post. Deze kaart kan van 4 tot en met 23 november worden ingewisseld in alle Nederlandse Albert Heijn-winkels voor een keuze uit ruim 600 duurzamere producten. De meeste producten zijn van het Albert Heijn eigen merk AH puur&eerlijk. Binnen het Unilever assortiment is gekozen voor alle producten met een onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk op het gebied van dierenwelzijn, eerlijke handel of milieu en producten die voldoen aan Unilevers duurzame landbouwprogramma. Het gaat o.a. om producten van Unox, Knorr, Bertolli, Lipton, Magnum en Ben & Jerry’s.

Betere wereld
De Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever gaan gedurende drie jaar samenwerken om duurzamer eten te stimuleren. Het enthousiasmeren van het gebruiken van duurzamere producten sluit aan bij de missie van de Nationale Postcode Loterij: bijdragen aan een betere en leefbare wereld.

In het recent gehouden duurzaamheidsonderzoek van de Consumentenbond, kwam Albert Heijn naar voren als de supermarkt met het grootste duurzame(re) assortiment .”We hebben de afgelopen jaren mooie stappen gezet in het verduurzamen van producten van ons eigen merk producten. Zo’n 500 duurzamere producten zijn ondergebracht onder het merk AH puur&eerlijk,” vertelt Adriaan Thierry, Albert Heijn directeur Omnichannel Marketing & Format.

En alsof AH hiermee niet al genoeg op actiepad is, start ’s lands grootste kruidenier binnenkort ook een spaaractie voor kristallen glazen van Villeroy & Boch.