Al in EK-stemming? | PromZ
Al in EK-stemming

Al in EK-stemming?

Het laatste grote voetbaltoernooi waar Oranje aanwezig was, was natuurlijk het WK in Rio in 2014, waar ‘onze jongens’ brons wonnen. Niets te nadele van de Oranjevrouwen, die het geweldig deden op de laatste grote toernooien, maar het is gewoon prachtig dat de mannen dit jaar weer eens op een groot toernooi (EK) aanwezig zijn. En ook nog eens drie wedstrijden spelen in de Johan Cruyff Arena (14, 18 en 22 juni).

We hebben nog weinig vernomen van komende acties, maar het leek ons leuk even terug te kijken naar 2014 om een aantal opvallende promotionele producten en spaaracties nog eens de revue te laten passeren.

De actie met de meeste aandacht (zowel positief als negatief), was ongetwijfeld het Roy Donders ‘juichpak’ van Jumbo. Positief, omdat iedereen in de ban was van de flamboyante Brabander met zijn huispakken, dus het product was ‘spot-on’ in de zin van dat iedereen zo’n pak wilde hebben. Maar binnen korte tijd sloeg het enthousiasme voor de actie om in negatieve aandacht, aangezien het product heel snel was uitverkocht en pas laat weer leverbaar was. De timing van het product was geweldig omdat Roy Donders op het hoogtepunt van zijn roem was ten tijde van de actie. Wellicht daarom was het succes ook groter dan verwacht.

Wanneer je de lange lijst met EK-acties bekijkt, valt het op hoe weinig er zijn blijven hangen. Niet dat bekendheid van een promotie een eerste vereiste is van een dergelijke actie. Toevallig heb ik zelf meegewerkt aan een van onderstaande acties, te weten die van Toto. Daar was de doelstelling om mensen uit de doelgroep, die nog niet bekend waren met ‘mobiel’ wedden op sport, te laten kennismaken met dit fenomeen. De resultaten waren bijzonder goed te noemen, terwijl waarschijnlijk bijna niemand zich de actie zal herinneren. Het gaat er dus om de juiste promotie op de juiste tijd bij de juiste doelgroep te brengen. Denk maar eens aan de oranje tompoucen van de Hema, die bij elk oranje evenement geweldig scoren!

Een selectie van WK acties uit 2014 in willekeurige volgorde:

Albert Heijn: de Hamster supporters. Sparen voor pluche Hamster supporters.

Plus: toi toi tooi. Sparen voor een verentooi. Boegbeeld was Gerard Joling.

Hup Holland Hamsters

Deen: Sparen voor magische knikkers

Deen knikkers

Croky chips strijkplaatjes

Croky: Je vindt strijkplaatjes van alle 18 spelers in de Croky promoverpakkingen vanaf 150 gram. Ontbreken er toch nog strijkplaatjes in je verzameling? Selecteer en deel ze dan op je Facebookpagina.

McDonalds: Ben jij tussen de 7 en 10 jaar oud en kun je een geweldige voetbaltruc? Dan geeft McDonalds je de unieke kans om samen met een Oranjespeler het veld op te lopen tijdens de wedstrijd Spanje-Nederland op 13 juni 2014.

Aktiesport: Bij bestellen van het nieuwe Nederlands elftal thuisshirt kan je deze gratis laten bedrukken of ontvang je gratis een Adidas Brazuca voetbal

Supertank: Op de speeldagen van ons Nederlands elftal stunt SuperTank met de prijzen! Op deze dagen kunt u nog goedkoper tanken dan u al van ons gewend bent.

Jupiler: Upload een filmpje van jouw Jupiler Wave, zorg dat je filmpje zoveel mogelijk stemmen krijgt en maak kans op een reis naar Rio de Janeiro, op de Copacabana en geniet van de wedstrijd NED-SPA in Salvador!

Chio: Met Chio naar Rio. Kijk voetbal op de Copacabana. Doe mee en win een Samba stoel.

Chio Met Chio naar Rio

Zeeman: De flagdress voor 9,99 verkrijgbaar bij de Zeeman

FlagDress Zeeman

Heineken: Vier de Oranjekoorts met het Sambashirt. Maak een Sambaselfie en win tickets naar Oranje

het-samba-shirt-van-heineken

Sunweb: Als officiële reispartner van de KNVB brengt Sunweb het WK 2014 naar je toe deze zomer! Samen met de leukste locaties en accommodaties op bestemming zorgt Sunweb ervoor dat je op jouw manier Oranje kunt beleven.

Grolsch: Om ervoor te zorgen dat heel Nederland uit volle borst meezingt, heeft Grolsch het eerste couplet van het Wilhelmus op de achterkant van het Oranjeblik gedrukt.

Aquarius: Op elke fles met het oranje label vind je een unieke code, waarmee je jouw gratis KNVB-bidon kunt claimen.

grolsh ek bier Aquarius KNVB-bidon

Mora: Win een sjaal met jouw eigen oranjekreet, en win kaarten om uitzendingen van VI Oranje bij te

SpeSjaal van Mora

TUC: Voordeurvlag. Bij aankoop van 3 TUC een TUC -VoordeurVlag.

TUC-voordeurvlag

Toto: WKpoule speel met je vrienden de Toto WKpoule en maak kans op €10.000,-

toto mobiel wedden

LIDL: Het grote erger je wel voetbalspel van Johan, Wilfred en René

Pringles: Pringoooals. Een limited edition UMBRO-voetbalshirt bij 2 cans Pringles

Verkade: WK koekblik 

Bavaria: HolanDress: twee verschillende jurkjes ineen.

LIDL ergerjewelvoetbalspelverkade koekblik wkBavaria jurk

We kunnen niet wachten op de start van het EK actie seizoen van 2020!