Apen slapen als voetbalkampioenen | PromZ

Apen slapen als voetbalkampioenen

De apen van Stichting Aap slapen voortaan als rozen in ‘onze’ WK-kampioensvlaggen. Producent Dokkumer Vlaggen Centrale doneert 300 van de overgebleven vlaggen aan deze stichting, die er hangmatten voor de apen van maakt.’,'[img=right]96200744-aap.png[/img]Een groot aantal vlaggen gaat ook naar Zuid-Afrika om er gordijnen voor klaslokalen van te maken en tassen voor de schoolgaande kinderen. Stichting LUMA gaat hiervoor zorgen.

Dit sympathieke gebaar van de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) is het gevolg van de oproep van dit bedrijf om ideeën in te zenden voor een goede bestemming voor de overgebleven vlaggen. Van de 15.000 gedrukte vlaggen verkocht de DVC meer dan 10.000 exemplaren. Voor het restant zocht DVC een goede en nuttige bestemming.

Vlaggenjurkje
Er werden ruim 1000 ideeën ingestuurd. Het meest genoemd werden een dekbedovertrek en een voetbaltenue voor (arme) kinderen. Maar het polyester vlaggendoek leent zich daar niet goed voor. Andere suggesties waren: druk een extra woord zoals ‘bijna’ of ‘vice’ op de vlag, een trouwjurk voor Yolanthe, een vlaggenjurkje, confetti voor de huldiging van het Nederlandse voetbalteam en producten als parasols, windschermen, tasjes en paraplu’s.

Naast Stichting LUMA en Stichting AAP zijn er nog een tiental kleinere doelen die DVC blij gaat maken met overgebleven kampioensvlaggen.

advertentie:
rn
rn
rnhttp://counters.gigya.com/wildfire/IMP/CXNID=2000002.0NXC/bT*xJmx*PTEyNzk3MDQyMzk*NTYmcHQ9MTI3OTcwNDM3Mzk4MyZwPTQ1NTkzMiZkPSZnPTEmbz*3ZDBlNzEyY2NmODk*OGFiYWEw/NzZkNTkxOTZkZTVkOSZvZj*w.gifrnrnrnrn