Boerderijtje spelen bij PLUS | PromZ

Boerderijtje spelen bij PLUS

Plus is deze week weer een spaaractie begonnen met de Plusbricks. Het thema van deze actie is de herkomst van ons voedsel. Klanten kunnen bouwstenen sparen om zelf een boerenbedrijf te bouwen. Hmmm, komt ons bekend voor… had AH een tijd terug niet een succesvolle boerderij-spaaractie?

 

Bij 15 euro aan boodschappen krijgen klanten bij de nieuwe Plusbricks-actie een zakje met bouwstenen waarmee zij zelf een boerenbedrijf kunnen bouwen. Men spaart kippen, koeien, kaas, groenten, fruit en de boer en boerin. In elk zakje zit naast een boerenbedrijf-onderdeel ook een kenniskaartje met informatie en ‘boerenslimme’ weetjes over eten en drinken. Zo ontdekt de jonge generatie volgens Plus spelenderwijs waar hun eten en drinken vandaan komt.

 

Herkomst van eten

Met de nieuwe Plusbricks-campagne wil Plus naar eigen zeggen inspelen op het ontdekken van de herkomst van eten. ‘Want bij Plus houden we van goed eten.’

 

Plus organiseert van 7 tot en met 11 september een levensechte versie van het Plusbricks boerenbedrijf op een landgoed in Utrecht. Hiervoor zijn uit heel Nederland schoolklassen uitgenodigd. Op dit boerenbedrijf kunnen zij van hun zelf geplukte appels appelmoes maken, koeien melken en wortels uit de aarde trekken.

 

Het Plusbricks boerenbedrijf is een vervolg op de spaarcampagne in 2015, waarbij klanten hun eigen supermarkt van Plusbricks bij elkaar konden sparen.