Correctbook lanceert YouTube serie om aandacht te vragen voor analfabetisme | PromZ

Correctbook lanceert YouTube serie om aandacht te vragen voor analfabetisme

Vandaag lanceert sociale onderneming Correctbook de trailer van haar nieuwste YouYube serie “Correctbook Diary”. De eerste volledige aflevering van deze serie komt 11 juni 2020 om 17.00 uur uit op het YouTube kanaal van Correctbook. De documentaire bestaat uit vijf delen die elk met een eigen thema het schrijnende tekort aan schoolmaterialen in ontwikkelingsgebieden in Rwanda laat zien, maar ook de praktische oplossing die Correctbook daarvoor biedt.

Voor de documentaire reisde een deel van het jonge team af naar Rwanda. Je ziet in de serie hoe Correctbook ervoor zorgt dat uitwisbaar schrijfmateriaal beschikbaar wordt gesteld aan haar doelgroep: kinderen die anders naar school zouden gaan zonder enig schrijfmateriaal. Wereldwijd gaan iedere dag 250 miljoen kinderen naar school zonder pen en papier. Correctbook heeft zich tot doel gesteld dit probleem zichtbaar te maken én een oplossing te bieden.

Oprichter Sam van Tol  vertelt: “Correctbook is niet alleen ontstaan om daadwerkelijk te strijden tegen analfabetisme. We willen dit probleem ook beter onder de aandacht brengen. Wist jij bijvoorbeeld dat er iedere dag 250 miljoen kinderen wél naar school gaan, maar zonder papier? Ik was daar in 2014 echt heel verbaasd over en vind daarom dat hier meer aandacht aan moet worden besteed.”

In de serie is ook de ambassadeur van Correctbook te zien: de populaire vlogger Dionne Slagter (ook wel bekend als Onnedi). In de serie deelt Dionne haar ervaringen over het werk van Correctbook en helpt ze mee met de verspreiding van de notitieboeken.

De trailer die vandaag uitkomt is een voorproefje van de volledige serie die uit vijf afleveringen bestaat. Elke aflevering belicht een eigen thema. Vanaf 11 juni komt er iedere week op donderdag om 17:00 uur een nieuwe aflevering online op het YouTube kanaal van Correctbook.

De documentaire is een must-watch over een doodgewone Nederlandse jongen die op jonge leeftijd toevallig met eigen ogen een wereldprobleem ziet. Hij gaat vervolgens zelf aan de slag om dit probleem bij het grote publiek bekend te maken en helpt inmiddels honderdduizenden kinderen met zijn Correctbook. Dat gaat alleen niet altijd zo makkelijk als je denkt…  Bekijk de trailer hier: https://youtu.be/l8ZAs7U_qW4