Correctbook wil Afrikaanse kinderen helpen met leren | PromZ
Correctbook wil Afrikaanse kinderen helpen met leren

Correctbook wil Afrikaanse kinderen helpen met leren

Sam van Tol was in 2015 als student Strategic Entrepreneurship in Zuid-Afrika, waar hij werd geconfronteerd met analfabetisme en het gebrek aan gedegen lesmateriaal. Schrijven zonder papier valt niet mee. Van Tol zocht naar een oplossing.

Er zijn maar liefst 250 miljoen kinderen die niet leren lezen en schrijven, terwijl dat wel zou moeten en kunnen. Deze kinderen zitten op school, krijgen les, maar hebben geen schoolmateriaal tot hun beschikking.
Van Tol: ‘’Elk probleem verdient een oplossing. We hebben daarom een schrift ontwikkeld dat oneindig lang mee gaat en continu opnieuw gebruikt kan worden. Correctbook biedt een praktische, goedkope en duurzame oplossing in de strijd tegen analfabetisme. Correctbook wil binnen vijf jaar één miljoen kids van Correctbooks voorzien.”

Stimulans

Om dichter bij het doel te komen wordt de verkoop van het Correctbook uitgebreid naar meerdere landen. Samenwerkingen worden aangegaan met bedrijven in Nederland en lokale ondernemers in Zuid-Afrika. Hiervoor is een speciale kostenefficiënte versie van het Correctbook ontwikkeld. Goedkoper, maar nog steeds uitwisbaar. Van Tol: “Dit concept verkopen wij in Afrika aan stichtingen en overheden. Op deze manier proberen wij hen te overtuigen meer aan schoolmateriaal te doen. Dit is nodig om, naast ons huidige concept hier verkopen en daar doneren, onze missie te laten slagen. In Litouwen konden wij onlangs de productie niet meer aan. Om dit probleem op te lossen zijn we in Nederland een samenwerking aangegaan met een sociale werkvoorziening. De producten worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Correctbook is ook actief op de promotionele productenmarkt en in te zetten als relatiegeschenk. De uitwisbare notitieblokken van Correctbook zijn volledig in full colour te bedrukken. In de eigen huisstijl met logo. Meer info over het product en/of bijdragen aan het goede doel: info@correctbook.nl, tel. 010 310 5099