Cross lanceert ‘traceerbare’ pen | PromZ

Cross lanceert ‘traceerbare’ pen

Pennen behoren nog altijd tot de meest gegeven product media en business gifts. Maar wat als je er een kwijt bent? Misschien niet zo erg als het een gewone pen is, wel als het een speciaal exemplaar betreft. Cross heeft onlangs in partnership met TrackR een pen gelanceerd die traceerbaar is.

De Cross Peerless TrackR werkt op basis van een app, Bluetooth- en Crowd Locate technologie. Op die manier blijft de eigenaar ‘in contact’ met zijn of haar favoriete pen. Als de pen ergens achtergelaten wordt, dan wordt de eigenaar op de hoogte gesteld van de laatst bekende locatie via de TrackR app. Als de Bleutooth-connectie wegvalt met de smartphone waaraan die pen gekoppeld is, dan zoekt de Crowd Locate Community naar de pen en kan die de positie ervan doorgeven. De pen kan zelfs helpen om smartphones die niet direct te vinden zijn, op te sporen.

Nicola Shepherd, marketing directeur Europe – Middle East – Asia bij AT Cross, zei in een persmededeling dat de angst van verlies veel mensen ervan weerhoudt een mooie pen aan te kopen. “Pennen hebben vaak een sentimentele waarde en worden zeer gewaardeerd. Daarnaast zijn ze een zeer persoonlijk en belangrijk stijl-accessoire. Met dat in het achterhoofd denken we dat de Peerless TrackR een van onze meest succesvolle producten zal worden omdat die inspeelt op een consumentenbehoefte.”