Factuur sneller betaald krijgen? Pepermuntje erbij! | PromZ

Factuur sneller betaald krijgen? Pepermuntje erbij!

Jortt – innovator in online factureren en online boekhouden – heeft onderzoek gedaan om te ontdekken hoe bedrijven hun facturen sneller betaald krijgen.

 

In dit onderzoek is specifiek gekeken naar het deel van de facturen die per post worden verstuurd. De uitkomst is opmerkelijk: stop een pepermuntje bij de factuur en de factuur wordt gemiddeld 8 dagen sneller betaald!

 

“Openstaande facturen zijn een grote kostenpost voor zzp’ers en het MKB. Een ‘pepermuntje in de envelop’ is overduidelijk een oplossing om dit probleem te verkleinen”, zegt Hilco de Roo, commercieel directeur van Jortt.

 

“Het idee is eigenlijk best simpel. In de horeca hebben ze al jaren door dat de betalingsbereidheid groter is als je wat snoepgoed bij het bonnetje legt. Dus dat er een positief effect op het betaalgedrag zou zijn vermoedden we al, maar dat het zo’n groot verschil is heeft ook ons verbaasd.”

 

Klant in beweging met promotionele producten

 

Een van de vragen die bij ondernemers dagelijks opkomt is: ‘hoe krijg ik mijn klant in beweging?’. Want daar is het natuurlijk in heel veel gevallen om te doen, ongeacht de branche of aard van uw bedrijf.

 

Diverse psychologische studies hebben aangetoond dat snoep een positief effect heeft op ons brein: het is stressverlagend, pijn verzachtend en het kan ook je mentale focus verbeteren. Kijk dus niet vreemd op als u binnenkort een pepermuntje of ander promotioneel snoepje bij uw factuur ontvangt.