Gemeente Rotterdam kiest voor EcoGiving | PromZ

Gemeente Rotterdam kiest voor EcoGiving

Rotterdam is op weg naar een samenleving zonder afval. Het college wil de stad op een circulaire manier inrichten. Dat betekend dat de levensduur van producten verlengd worden en afval weer als grondstof gebruikt kan worden. Het ideaal van de gemeente is om een samenleving zonder afval zo snel mogelijk dichterbij te brengen. Als onderdeel van deze ambitie schreef Rotterdam een aanbesteding uit om ‘De beste leverancier van circulaire promotieartikelen’ te vinden. De duurzame relatie- en kerstgeschenken firma EcoGiving kwam hierbij als winnaar uit de bus.

Promotieartikelen zijn een onmisbaar onderdeel van de marketing rondom gemeentelijke producten en diensten. Ook helpen ze bij het positioneren van het merk gemeente Rotterdam en kunnen ze het imago van de gemeente versterken. In 2030 is circulair de maatstaf, in 2050 wil de gemeente helemaal afval vrij zijn. “De transitie naar een circulaire stad is een opgave voor iedereen die woont, leeft en werkt in de stad. Als Gemeente doen we volop mee door met een circulaire bril te kijken naar onze eigen producten, diensten, werkwijze en de inrichting van de stad. We moeten het goede voorbeeld geven met onze eigen bedrijfsvoering. Daarom is onze ambitie om ook onze inkoop zo circulair mogelijk te maken”- aldus de gemeente.

EcoGiving voelde zich direct aangetrokken tot deze aanbesteding. Sociaal ondernemen en een positieve impact maken op de wereld staan al jaren voorop. Met ruim 10 jaar ervaring in de promotionele markt is Jeroen Sölner van EcoGiving overtuigd van de noodzaak om de promotionele markt te verduurzamen. “Nog altijd worden er enorme hoeveelheden plastic troep aangeboden. Vooral in de promotionele markt. Het is snel en lijkt vaak goedkoper. Maar de plastic wegwerpartikelen belanden al snel in de prullenbak. Door het gebruik van gerecyclede materialen is de milieubelasting direct al veel minder. En dat hoeft echt niet veel meer te kosten. Naast de juiste materialen letten wij ook op onze maatschappelijke impact. Zo worden onze producten ingepakt door sociale werkplaats Arbona (zie foto). De cliënten die hier werken hebben een mooie invulling van hun dagbesteding en zijn blij met de diversiteit in het werk. Zo maken we de cirkel samen weer helemaal rond”.

Sinds december 2020 kunnen medewerkers van de Gemeente Rotterdam gemakkelijk en snel circulaire promotieartikelen bestellen in de digitale catalogus van EcoGiving. Van de ‘standaard’ producten zoals pennen, notitieboekjes en tassen tot op maat gemaakte items voor speciale events zoals bijvoorbeeld het aankomende Songfestival.