Kinderen bouwen eigen PLUS-supermarkt | PromZ

Kinderen bouwen eigen PLUS-supermarkt

Supermarktketen PLUS start een spaarcampagne met PlusBricks, een nieuw soort speelgoedbouwstenen. De actie, waarmee kinderen op speciale bouwplaten hun eigen supermarkt kunnen maken, loopt negen weken. Bij elke 15 euro krijgt de klant PlusBricks cadeau.

De PlusBricks zijn kwalitatieve plastic speelgoedbouwstenen die o.a. met de welbekende Deense speelgoedbouwstenen te combineren zijn. Het technisch patent op het bouwsysteem van Lego is verlopen, maar de naam Lego mag niet worden gebruikt.
Interimage heeft het concept voor deze spaaractie van PLUS bedacht en de PlusBricks ontwikkeld en geproduceerd. Tijdens de productie van de PlusBricks is het restafval direct weer hergebruikt voor het maken van de bouwstenen, een nieuw fenomeen in het kader van duurzaamheid.

Sapmachine
“Met Plusbricks bouw je makkelijk een PLUS-supermarkt die je helemaal zelf mag inrichten. Bouw bijvoorbeeld je eigen kassa, een koeling en nog veel meer. Voor je het weet ben je een echte supermarktmanager!”, aldus PLUS op zijn website. Bij elke vijftien euro aan boodschappen krijgen klanten een flowpack met een van de in totaal zestig PlusBricks gratis, waaronder een flessenautomaat, sapmachine, een zelfscanmuur of een weegschaal. Daarnaast krijgen klanten een extra flowpack bij aankoop van één van de wekelijkse actieartikelen.

Supermarktmanager
Kinderen worden opgeroepen om, via hun ouders, op de Facebookpagina van PLUS een foto van hun eigen supermarkt te zetten. Wie de allermooiste supermarkt heeft gemaakt, mag één dag supermarktmanager zijn van een echte PLUS-supermarkt. Hiervoor verscheen vorige week al een zogenaamde vacature voor een jonge PLUS-supermarktmanager.

Actiepagina
In de voorbereiding van de spaarcampagne organiseerde PLUS een middag waarbij kinderen met PlusBricks hun eigen ‘droomsupermarkt’ mochten maken. Op de speciale actiepagina inspireren zij andere kinderen om hun eigen droomsupermarkt te bouwen, zoals bijvoorbeeld een jungle Plus, een Space Delivery Plus of Plus met gymzaal. In de filmpjes op de PLUS-actiepagina komen zij aan het woord. Ook zijn op deze pagina alle te sparen items te zien. Van donderdag 3 tot en met zaterdag 5 september krijgen klanten bij besteding van 25 euro of meer een gratis startpakket. Dit bestaat uit een bouwplaat, winkelpui, de eerste 28 bouwstenen en een gevelsticker met de naam van de lokale supermarkt.