Krijgt u een kerstpakket? | PromZ

Krijgt u een kerstpakket?

Doet u kerstpakketten cadeau of neemt u er straks een mee naar huis? Daar is best kans op, want 52% van de Nederlandse bedrijven doet aan kerstpakketten.

Uit het jaarlijkse onafhankelijke onderzoek dat PromZ Magazine laat uitvoeren door One Question onder inkopers en marketeers bij 266 bedrijven, overheden en non-profit organisaties, blijkt dat dit jaar naar schatting 52% van de bedrijven kerstpakketten aan het personeel gaat verstrekken. Dat is wel 5% minder dan in 2013, toen 57% van de bedrijven dat deed.
Het percentage bedrijven dat eindejaarsgeschenken aan externe relaties geeft, is vrijwel stabiel gebleven: 39% tegen 38% in 2013.

Waarde iets gedaald
De gemiddelde waarde van een kerstpakket daalde met 5% (van € 44,05 in 2013 naar € 42,25 in 2014), de gemiddelde waarde van een eindejaarsgeschenk voor zakelijke relaties daalde ook, van € 31,30 naar € 29,40.

 

Het lijkt er op dat er wel meer pakketten en geschenken per bedrijf zullen worden uitgereikt, want het budget voor kerstpakketten en eindejaarsgeschenken stijgt dit jaar met gemiddeld 4,1%. Vorig jaar was nog sprake van een daling van 1,9%. Voor 2015 verwacht men een verdere budgetstijging met 2,5%.

 

In de afgelopen jaren hebben veel bedrijven kritisch gekeken naar de vraag wie wel en wie geen kerstpakket krijgen: doen de gepensioneerden mee? De uitzendkrachten? Uit het onderzoek komt naar voren dat ze dit jaar weer meer kans maken op een kerstpakket dan vorig jaar.

Lees meer over het PromZ Opdrachtgeversonderzoek 2014 in PromZ Magazine nr 4, die medio december uitkomt.

 

Op zoek naar een kerstpakket groothandel in uw regio?
Op kerstpakketleveranciers.nl vind je alle gespecialiseerde kerstpakket groothandels overzichtelijk op 1 website. www.kerstpakketleveranciers.nl