McDonald’s wil kids laten sporten | PromZ

McDonald’s wil kids laten sporten

De fastfoodgigant McDonald’s stopt in de Verenigde Staten en Canada een stappenteller in de Happy Meals. Het bedrijf hangt de actie op aan de Olympische Spelen. ''Houd gelijke tred met je vrienden en favoriete atleten.''

 

Kinderen die een stappenteller willen moeten dus wel eerst een Happy Meal bestellen. Een 8-jarige moet vijf uur lang lopen om de calorieën van zo'n menu weer te verbranden, rekende Motherboard uit (volgens de Telegraaf).
 

Familierestaurant

In de PromZ Magazine nr 3, die begin september verschijnt, schrijft Ed van Eunen in de serie ‘ClassicZ’ over promotie-icoon McDonald’s dat kinderen zo belangrijk zijn voor de fastfoodketen.

 

“Een kind dat graag bij McDonald’s eet, zorgt er ook voor dat de ouders meekomen.” Ook stipt Van Eunen het thema ‘obesitas’ aan. Hij schrijft: “Inmiddels ligt de combinatie fastfood en kinderen wat onder het obesitas-vuur, maar dat neemt niet weg dat nog steeds het kind binnen het promotionele beleid van McDonald’s centraal staat. Het gouden wapen hierbij is Happy Meal, ontwikkeld in 1977 en bedoeld om McDonald’s het imago van een familierestaurant te geven.”