MOYU: uitwisbare steenpapieren notitieboeken | PromZ

MOYU: uitwisbare steenpapieren notitieboeken

De twee enthousiaste ondernemers, Roel Schatorje en Paul Sintnicolaas, zijn al een aantal jaren bezig met hun oplossing MOYU om de planeet groener te maken. Deze maand is de nieuwe collectie bestaande uit boom-vrije producten gelanceerd en hopen ze – juist in deze tijd – met de nieuwe producten nog meer mensen te inspireren en vooral te activeren. “Corona biedt voor bedrijven veel tegenslagen, maar juist nu is dit hét moment om in actie te komen. Mensen zien prachtige veranderingen in de natuur zoals bijvoorbeeld de kristalheldere wateren in Venetië en dolfijnen in diverse havensteden. Dit biedt een hoopvol perspectief. Je ziet hoe weerbaar de natuur is als de mensheid zich een paar weken ons terug trekt.”, aldus oprichter Roel. Met hun liefde voor de natuur besloten de ondernemers zich te focussen op oplossingen. “Mensen weten vaak niet dat 7% procent van de totale mondiale CO2-uitstoot de gevolgen zijn van de papierindustrie.

Met het merk MOYU lanceert het team een reeks aan nieuwe boom-vrije schrijfproducten van steenafval en wordt er per aangeschaft product een boom geplant in samenwerking met de lokale community Trees for Kenya. Tijdens het productieproces van steenpapier wordt er geen water verspild, komt er 67% minder CO2-uitstoot vrij en wordt er 85% energie bespaard ten opzichte van de productie van “normaal” papier.

MOYU heeft zijn producten zo ontworpen dat het een leven lang mee moet gaan: het steenpapier is oneindig uitwisbaar en dus herschrijfbaar. Er is nog weinig bekend over steenpapier. De associatie die mensen vaak maken met steen papier maken is dat het ruw en hard is. De verbazing van gebruikers is dan ook groot wanneer ze ervaren hoe glad en fijn het papier echt schrijft. Meer info: www.moyu.rocks