“Oma, wanneer heb jij opa voor het eerst gezoend?” | PromZ
Babbelbingo vragenspel

“Oma, wanneer heb jij opa voor het eerst gezoend?”

Nu de meeste corona maatregelen tot 20 mei zijn verlengd, blijven we voorlopig nog even overgeleverd aan moderne communicatiemiddelen om met elkaar in contact te blijven. Om sociaal contact en bijbehorende leuke gesprekken te stimuleren, ontwikkelde het Zeeuwse marketing-en communicatiebureau Pieters Media een digitaal cadeautje voor heel Nederland en Vlaanderen: Babbelbingo. Het online spel speel je tijdens de videochat met vrienden, familie of collega’s via babbelbingo.com en is nu gratis beschikbaar.

Anders dan het gewone Bingo spel, is elk nummer gekoppeld aan een vraag of een opdracht. Staat het getrokken nummer op de bingokaart, dan beantwoorden de spelers de vraag of voeren de opdracht uit. De meer dan honderd vragen nodigen uit tot het vertellen van leuke anekdotes en geven verrassende inzichten in je medespelers. Veel vragen zul je nog nooit aan elkaar gesteld hebben, laat staan aan je opa en oma. ‘Wanneer heb jij opa voor het eerst gezoend, oma?’ Kortom, met Babbelbingo heb je altijd wat te vertellen en leer je elkaar ondanks social distancing beter kennen. 

Veel thuiswerkers missen het sociale aspect van werken. Even een babbeltje bij de koffie of snel even bij een collega binnenlopen. Daarom is er ook Babbelbingo voor teams. Net zo leuk, maar iets serieuzer van opzet. Bij deze variant bestaat de vragenlijst uit een combinatie van persoonlijke en zakelijke vragen. De persoonlijke vragen zijn meer gericht op samenwerking, talent en ambitie. De zakelijke vragen gaan onder ander over de economische perspectieven in de branche. De vragen zijn ontwikkeld in samenwerking met Rob d’Hondt, auteur van het Praktijkboek.

Motiverende gespreksvoering. Ook Babbelbingo voor teams is gratis beschikbaar via www.babbelbingo.com