Promit Ter Haar overgenomen door XL Concept | PromZ

Promit Ter Haar overgenomen door XL Concept

XL Concept heeft per eind juni Promit Ter Haar overgenomen. De overname past in de strategie van XL Concept (en dochteronderneming 2XL-Solutions) om zijn positie als aanbieder van unieke premiums en promotionele concepten te versterken.

De overname en de complementaire klantenportefeuilles moeten XL Concept als partner voor nationale en internationale merken dieper in de Europese markt verankeren, aldus het persbericht. XL Concept integreert alle activiteiten, het verkoopteam en de designafdeling van Promit Ter Haar, binnen het hoofdkantoor in Amsterdam.

Groei
Voor het team van Promit Ter Haar bieden het netwerk, de infrastructuur en de strategie van XL Concept en 2XLSolutions de mogelijkheid om versneld de beoogde groei in de Benelux inhoud te geven en tevens aan een Europese uitbouw te werken, aldus Promit Ter Haar-man Joris Albers, die inmiddels deel uitmaakt van het management team van XL Concept. De directieleden Reinout Albers (geen familie) en Michael van den Berg zijn oprichters van XL Concept.
Jaap ter Haar van Ter Haar Trading legde zo’n 35 jaar geleden de basis voor Promit Ter Haar. Bekende namen die vroeger bij Promit hoorden zijn o.a. Kees Dorrestijn en Bernard Warnars. Een paar jaar terug werden Joris Albers, Bren Tersteeg en Philip van der Have aandeelhouders van Promit Ter Haar. Met de overname door XL Concept is het onderkomen in het Amsterdamse Olympisch Stadion verlaten.