Promo-tassen in strijd tegen zwerfvuil | PromZ

Promo-tassen in strijd tegen zwerfvuil

Het Belgische OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) is medio juli gestart met ‘Indevuilbak’, een bewustmakingscampagne rond zwerfvuil die tot in het najaar zal lopen. De campagne bestaat uit affichage langs de snelwegen, abriposters, radiospotjes en promotionele producten. Het thema is ‘Mijn tas/auto is een stort… tot ik aan de vuilbak kom’.

In het kader van de campagne die OVAM voert in samenwerking met Fost Plus en lokale overheden, heeft men op parkings van snelwegen kleine plastic zakjes uitgedeeld aan automobilisten, aldus een bericht op promobiss.be.

Sofie De Keyser, woordvoerster van OVAM: “Die zakjes kun je aan de versnellingspook hangen om je afval daar in te stoppen. Daarnaast hebben we grote linnen boodschappentassen, met daarin een apart zakje voor afval. We doen daarmee activatiecampagnes in winkelstraten en bij evenementen. We zorgen ervoor dat we met die middelen daar zijn waar veel zwerfvuil ‘geproduceerd’ wordt.”
 

Promoteams in het groen

De zakjes en tassen worden op die plaatsen verdeeld door teams gekleed in bij de campagne behorende groene T-shirts. Bij de vuilnisbakken op parkings zijn ook groene vlaggen geplaatst. De bedoeling is dat er tegen 2020 20% minder zwerfafval is.