Scheurtjes in merk Puma | PromZ

Scheurtjes in merk Puma

Kledingsponsor Puma ligt onder vuur vanwege de scheurende shirts van het Zwitserse elftal op het EK Voetbal. Het sportmerk heeft onderzoek naar het textiel aangekondigd.

“Onze productexperts gaan het materiaal onderzoeken. Zodra we de oorzaak weten, komen we daarmee naar buiten,” aldus een woordvoerder van Puma. In een bericht op de site van marketingtribune staat dat het bedrijf benadrukt dat de problemen zich alleen hebben voorgedaan in de wedstrijd Zwitserland-Frankrijk.

Op Twitter was de kwaliteit van de shirts van Zwitserland een van de meest besproken thema's. Naast Puma was ook de kwaliteit van het materiaal van Adidas een thema, nadat de wedstrijdbal werd lekgetrapt in de inmiddels beruchte 'scheurwedstrijd'.


Condooms

Merkexpert Paul Moers zegt op de vraag hoe schadelijk zoiets kan zijn voor het imago van het merk: “Als het bij één speler gebeurt, is het geen probleem. Maar meerdere keren in een wedstrijd, dat valt wel op. De consument denkt dan misschien dat de kwaliteit van andere Puma-producten ook niet best is en zal nog wel een keer nadenken voor hij die koopt.” Na afloop van de ‘scheurwedstrijd’ merkte de Zwitserse speler Xherdan Shaqiri fijntjes op: “Ik hoop niet dat Puma ook condooms maakt.”