Tattookoning ontwerpt Eredivisiebal | PromZ

Tattookoning ontwerpt Eredivisiebal

Onze nationale tattookoning Henk Schiffmacher heeft de officiële Eredivisiebal van het seizoen 2017/18 ontworpen. Het volgende seizoen wordt er in de Eredivisie gespeeld met deze unieke bal, die speciaal is ontworpen in het kader van het 60-jarig jubileum van de Eredivisie. Voetbal blijft altijd goed voor een promotionele (inhaak)actie.

 

Voetbal is van iedereen. Daarom heeft de Eredivisie gekozen voor een echte Hollandse kunstenaar die middenin de samenleving staat. Henk Schiffmacher: “Dat ik de officiële Eredivisiebal heb mogen ontwerpen is een droom die werkelijkheid wordt. Ik ben een groot voetballiefhebber en heb gedurende mijn loopbaan ook diverse voetballers onder mijn naald gehad. In het ontwerp van de bal heb ik symbolen gebruikt die staan voor kracht en verbinding. Dat is voor mij ook waar de Eredivisie en voetbal voor staat. Ik hoop dat de spelers, clubs en supporters dit zullen herkennen en waarderen.”
 

Partner

De Eredivisie ontwerpt ieder seizoen in samenwerking met partner Derbystar een nieuwe officiële wedstrijdbal. De unieke jubileumeditie rolt voor het eerst tijdens de laatste speelronde van dit seizoen op zondag 14 mei. Krijn van Noordwijk, bekende fotograaf en vriend van Schiffmacher, maakte de bijbehorende portretfoto's om de bal en zijn geestelijk vader vast te leggen.

 

src=http://www.promz.nl/uploads/pagetree/images/216c34da75d2431c269694d70d8ed129-Tatookoning.png