Van Goghs zonnebloemen op Heineken-flesjes | PromZ

Van Goghs zonnebloemen op Heineken-flesjes

Afgelopen zomer is Heineken een driejarig partnership met het Van Gogh Museum in Amsterdam aangegaan. Als eerste tastbaar resultaat van het partnership is er een limited edition fles in speciale cadeauverpakking ontwikkeld.

Zes ontwerpen: elk flesje is een gedeelte van het meest bekende meesterwerk van Vincent van Gogh, Zonnebloemen, (1889). De nieuwe “Sunflower Collection” flessen zijn verkrijgbaar in het restaurant en de bar van het museum, de cadeauset volgt later dit jaar.

Lichte zeden

De eerste grote tentoonstelling gesponsord door Heineken is ‘Lichte Zeden, prostitutie in de Franse kunst (1850-1910)’ die net is geopend in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Deze tentoonstelling gaat over Parijs in de late 19e eeuw, dezelfde periode dat Heineken een medaille ontving op de Wereldtentoonstelling (gehouden in Parijs, 1889). Jan-Derck van Karnebeek, chief commercial officer van Heineken: “Onze associatie met dit wereldberoemde museum is in alles een echt partnership. Het gaat verder dan een simpele financiële bijdrage. Heineken en Van Gogh Museum zijn beide iconische Amsterdamse instituten.”