Wat is het CSR-certificaat eigenlijk? | PromZ

Wat is het CSR-certificaat eigenlijk?

Je ziet steeds meer leveranciers van premiums en relatiegeschenken het CSR-certificaat voeren. CSR verwijst naar Corporate Social Responsibility. Maar wat is dat eigenlijk? Waar staat dat certificaat voor?

''Het CSR Promotional Products certificaat is de nieuwe internationale standaardnorm voor MVO, ofwel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In Nederland is deze certificering binnen de branche voor promotionele producten exclusief verbonden aan het PPP-lidmaatschap en het onderschrijven van de Code of Conduct. Het PPP is de branchevereniging van (toe)leveranciers in de promotionele productensector.
Het CSR Promotional Products Programma heeft een Europese scope. Dat is belangrijk voor internationaal opererende leveranciers, maar ook in eigen land is het certificaat een belangrijk instrument waarmee PPP-leden zich in hun (regionale) markt kunnen onderscheiden. Bovendien ondersteunt het de verdere professionalisering van de branche voor promotionele producten op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Er zijn twee soorten CSR Promotional Products certificaten: Zilver en Goud, '' aldus het PPP.