Een Video-DM zonder scherm? Natuurlijk! | PromZ

Een Video-DM zonder scherm? Natuurlijk!

We zijn allemaal driftig op zoek naar reacties van de doelgroep. Daarvoor is het belangrijk om de ontvangers van onze direct marketing op een originele, creatieve manier te prikkelen met informatie die ze interessant vinden. Met meer dan 3000 bewuste en onbewuste reclameboodschappen per dag is de consument druk. Hij merkt van jouw uiting net zo weinig als iemand die ‘s ochtends gapend en append z’n 49ste tatoeage laat zetten.

Gelukkig zijn er nieuwe tools waarmee we onze klanten weer kunnen raken! Video-DM, direct marketing door de inzet van video in gedrukte media. Hoe mooi is dat? Met behulp van augmented reality zet je DM-printcampagnes en je prospects weer in beweging!

Video says more than thousand words

Inspirerende volzinnen en prachtige high-end foto’s van een nieuw model auto zijn indrukwekkend in een brochure. Hem echt zien rijden in al z’n schoonheid en direct ook de usp’s voorbij zien komen, komt toch echt tien keer beter binnen bij de ontvanger. Dat kan met augmented reality. Met behulp van deze technologie breng je drukwerk op een dynamische en interactieve manier tot leven.

Zo werkt een video-DM zonder scherm

Via een app op je smartphone of tablet speelt er een video af – of ga je naar een website -, zodra je een afbeelding uit een brochure of andere vorm van drukwerk scant. Er wordt dan direct online real-time informatie opgehaald die direct ‘augmented’ wordt getoond. Hoe gaaf is dat.

De interessante data achter video-DM

Natuurlijk, de beleving van video in printed media is een belangrijke trigger richting de doelgroep. Maar misschien nog wel interessanter is het verhaal er achter. Buttons verhogen namelijk de interactie met je doelgroep. Ze koppelen een landingspage, een helpdesk, een bestelfunctie of versturen een e-mail. En dan, de ‘icing on the datacake’: elke scan van een afbeelding wordt geregistreerd. Zo krijg je belangrijke feedback, die inzicht geven in hoe succesvol de direct-marketingactie is en welke resultaten je hebt gehaald.

Doei duur videoscherm, hallo augmented reality

Een bekende ‘bobbel in de envelop‘ is de videokaart waarin een echt scherm is verwerkt. Een gave eyecatcher tijdens een eerste succesvolle conceptpresentatie. Vaak ook het eerste middel wat na goedkeuring wordt afgeserveerd. Simpelweg omdat de productie duurder is dan veel budgetten toelaten. Helemaal bij kleinere merken met minder diepe zakken. Een vorm van natuurlijk selectie, zeg maar. Leuk, maar dat gaan we niet doen.

Met augmented reality voorkom je de hoge productiekosten. De techniek en de apps zijn namelijk al ontwikkeld en het wordt perfect als maatwerk aangeboden. Een slimme structuur, die laagdrempelig is, maar wel de impact van beeld kan overbrengen in DM.

Wat wij zelf hebben geleerd over Video-DM

Natuurlijk zijn wij zelf ook vol in deze techniek gedoken om de mogelijkheden in kaart te krijgen. Wij willen namelijk graag direct marketing net dat extra zetje te kunnen geven. Zo hebben we nu voor de feestdagen met Zappar een interactieve mailing ontwikkeld, die laat zien dat er meerdere gezichten achter de baard van de kerstman zitten…

Voorbeeld case Video-DM: van augmented reality naar augmented technology

Samen met VEEEW hebben we augmented reality toegepast in onze interactieve Peugeot 308 folder als opvolger van de launch. Een mooi een-tweetje met de augmented technology van Peugeot, die door hun ingenieurs is ontwikkeld en toegepast in dit model. Van augmented reality naar augmented technology. Hoe fit in wil je DM hebben… We rest our case. Hier lees je meer over onze Peugeot 308 case.