Badge Groep overgenomen door TOP | PromZ

Badge Groep overgenomen door TOP

De internationale investeringsgroep The Oriali Project (TOP) heeft Badge Groep uit Woerden overgenomen. De betrokken partijen noemen geen overnamebedragen, maar geven wel aan dat met de transactie een bedrag van enkele miljoenen euro’s is gemoeid. Badge Groep bestaat uit Badge Promotions, Pro Badge en Badge Direct, en is eigenaar van onder meer de webshops relatiegeschenken.nl en voetbalshop.nl.

 

Oprichter en eigenaar Roland Heerkens (64) van de Badge Groep geeft aan dat de onderhandelingen over de overname bijna een jaar hebben geduurd. Heerkens behoudt vooralsnog 49 procent van de aandelen en blijft nog een jaar als ceo aan het bedrijf verbonden. Daarna blijft hij nog minimaal twee jaar als commercieel directeur. Ook het huidig management blijft in functie.

 

Expansie

De Badge Groep wil de omzet van 8 miljoen euro in het afgelopen jaar binnen drie jaar laten doorgroeien naar jaarlijks 25 miljoen euro. Heerkens: “De toegevoegde expertise van TOP geeft ons de mogelijkheid om ons marktaandeel in de Benelux nog sneller uit te bouwen en daarnaast in te zetten op verdere internationale expansie. De combinatie van productie, groothandel en e-commerce en 35 jaar ervaring in het ontwikkelen, produceren en distribueren van merchandising maakte ons voor investeerders een interessante overnamekandidaat. Dat we uiteindelijk hebben gekozen voor de investeringsmaatschappij TOP van Bas Perik, was naast een financiële afweging voornamelijk een keuze voor de kennis van en jarenlange ervaring in internationale e-commerce en de gedeelde passie voor het voetbal.”

 

Bas Perik, initiator en mede-eigenaar van The Oriali Project, wordt volgend jaar de nieuwe ceo van de Badge Groep en fungeert tot die tijd als chief marketing officer. Perik (39), was eerder werkzaam bij de van oorsprong Nederlandse hotelreserveringssite Booking.com, waar hij medeverantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het netwerk van aangesloten partnerwebsites.