BeGlobal Promotions deelnemer BSCI-programma | PromZ

BeGlobal Promotions deelnemer BSCI-programma

Het Business Social Compliance Initiative (BSCI) is een initiatief van bedrijven die zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden in hun wereldwijde toeleveringsketen. BSCI biedt een gemeenschappelijke gedragscode en een stappenplan aan bedrijven dat op alle sectoren en productielanden van toepassing is. BeGlobal is sinds 1 november 2017 lid van het FTA (Foreign Trade Association) en deelnemer van het BSCI programma.

BeGlobal wil met dit lidmaatschap uitdrukken dat BeGlobal staat voor eerlijk gekochte en
geleverde producten, die onder menselijke omstandigheden worden geproduceerd, aldus directeur André Noordwijk. Door zich in te zetten voor BSCI, laat BeGlobal op regelmatige basis interne en externe audits uitvoeren, om zo een bepaald niveau van controle en veiligheid te kunnen handhaven.
Op dit moment zijn al veel van de Chinese fabrikanten van BeGlobal aangesloten bij het BSCI programma. Door de aansluiting bij Ippag beschikt BeGlobal reeds over een groot netwerk door BSCI gecertificeerde leveranciers. In het eerste kwartaal van 2018 verwacht BeGlobal de laatste producenten door de certificering procedure te hebben begeleid. Deze ketenverantwoordelijkheid past bij de strategie “Building Brands” van BeGlobal. Noordwijk: “Een promotioneel artikel moet immers voldoen aan de hoogste internationale standaarden. Sociale omstandigheden zijn daar een wezenlijk onderdeel van.”