Buy-In Fortune Factory | PromZ

Buy-In Fortune Factory

Per 1 juli 2023 is Peter van Dommelen (links op de foto) toegetreden tot de directie van Fortune Factory B.V. in Papendrecht. Hieraan ten grondslag ligt een aandelentransactie, waarbij Van Dommelen – samen met Erik Jan Gulden, die het bedrijf in 1996 startte – als volwaardig partner opereert.

De operationele taken worden overgedragen aan Van Dommelen, met wie Gulden de Buy-In sinds februari 2022 heeft voorbereid. Gulden blijft als adviseur/creatief directeur nauw betrokken bij de onderneming.

Fortune Factory is ruim 25 jaar actief in de wereld van sales-promotion en geschenken. Het bedrijf heeft zich vooral online ontwikkeld. Met aansprekende (domein)namen als Geluk.com, Blikken.nl, Sinterklaasgeschenken.nl en Kerstgeschenken.nl heeft Fortune Factory zich altijd weten te onderscheiden in het productaanbod.

Van Dommelen: “Het was vooral de creativiteit van de onderneming die mij aansprak. Door mijn kwaliteiten en netwerk te combineren met die van Erik Jan, verwacht ik de komende jaren een nog sterkere groei te kunnen realiseren. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren laten zien waartoe het in staat is. Door verder te ontwikkelen op het gebied klantbeleving en duurzaam productaanbod ben ik er van overtuigd de onderneming gezond verder te kunnen laten groeien, waarbij klant- en werknemersgeluk voorop staat.”

Erik Jan Gulden: ”Met enorm veel plezier en energie heb ik het bedrijf opgebouwd, waarbij ik destijds ben gestart vanaf de zolderkamer. Dit voelt als het juiste moment om een stap zijwaarts te zetten om de onderneming de komende jaren over te dragen aan een jongere generatie. Niet loslaten, maar anders vasthouden. Ik verheug me er enorm op om meer in de rol van ondernemer dan manager aan het bedrijf te kunnen bijdragen. Ik voel me een gelukkig mens!”