De meest bekende en meest gewaardeerde EK-inhaakactie 2021 | PromZ
barometer 2021

De meest bekende en meest gewaardeerde EK-inhaakactie 2021

In de afgelopen twintig jaar voerde Motivaction/Trendbox, in samenwerking met Activate&Co, voorafgaand aan en tijdens een EK of WK Voetbal steeds het Oranjebarometer onderzoek uit. Ook dit jaar onderzochten zij de ontwikkeling van het oranjegevoel in Nederland. Na afloop werd via onderzoek onder consumenten gekeken naar het resultaat, uitgedrukt in bekendheid, houding en gedrag.

Jumbo’s Juichcape en de Hollandicons van Albert Heijn meest bekende inhakers

Uit de bekendheidsscores van de verschillende campagnes rond EURO 2021 blijkt dat de Juichcape van Jumbo (84%) en de Hollandicons van Albert Heijn (76%) bij de consument duidelijk het meest bekend zijn. De bijbehorende commercials waren voor de gemiddelde tv-kijker dan ook nauwelijks te missen.

Hoog zijn daarna ook de bekendheidsscores van Lidl’s Fluoranje en Wij zijn Oranje van Kruidvat, campagnes. Anders dan in veel van de eerdere metingen scoren de bierbrouwers op bekendheid dit keer gemiddeld (Bavaria, Heineken) tot laag (Grolsch).

fluoranje

Juichcape meest gewaardeerd, Beugelkoelkast en Hollandicons completeren top drie

De Juichcape van Jumbo is niet alleen de meeste bekende, maar ook de meest gewaardeerde inhaakactie. Op basis van aantrekkelijkheid, vernieuwendheid, passendheid bij het merk, sympathie en deelnamebereidheid laat Jumbo de concurrentie duidelijk achter zich.

De Beugelkoelkast van Grolsch staat wat waardering betreft op de  tweede plaats, ondanks de zeer lage bekendheid – maar die telde dan ook niet mee in de waardering.

Op plaats drie staan de Hollandicons van Albert Heijn. De supermarkt is niet voor niets sponsor van de KNVB en straalt samen met Jumbo ook het meeste oranjegevoel uit.

De Beugelkoelkast van Grolsch

* Het veldwerk voor dit onderzoek werd online uitgevoerd van maandag 5 t/m maandag juli  2021 onder een landelijk representatieve steekproef van 1.026 Nederlanders tussen 18 en 80 jaar. De resultaten zijn representatief op basis van opleiding, leeftijd, geslacht, regio, waardeoriëntatie en  interactie hiertussen. Motivaction is een onafhankelijk onderzoeksbureau, lid van de MOA en maakt deel uit van de Research Keurmerkgroep.