Duurzame draagtassen voor Schiphol Airport Retail | PromZ
Duurzame draagtassen voor Schiphol Airport Retail

Duurzame draagtassen voor Schiphol Airport Retail

Het sustainable merk Sixbags lanceerde half september een eerste collectie duurzame ‘shopper’ tassen van gerecyclede PET flessen voor het winkelend publiek op Schiphol.

Sixbags is een Nederlands merk dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van kwalitatief goede  tassen, gemaakt van gerecycled plastic (rPET). Het motto van Sixbags is ‘We make plastic waste awesome’’. Arjen de Bruijne (founder, en voorheen bekend van XL Concept): “Wij willen de wereld een stukje schoner maken en laten zien dat wij een duurzaam alternatief kunnen bieden, door kwalitatief sterke tassen met mooie prints en merkuitingen te maken van hergebruikt plastic dat uit de oceaan is gevist.”

Art collectie
Sixbags heeft een speciale art collectie draagtassen ontwikkeld voor Schiphol Airport Retail met werken van de Nederlandse meesters Van Gogh en Vermeer erop. De tassen zijn gemaakt van circa zes PET flessen en zijn op zes manieren te dragen. De tassen werden tijdens de Golden Weeks op Schiphol gelanceerd. Klanten kregen de draagtas gratis bij een minimale besteding van € 75,- in alle aangesloten ‘duty free’ winkels van Schiphol Airport Retail.
De Bruijne: “Het is de bedoeling dat andere merken en bedrijven zich ook gaan aansluiten. Achter de schermen zijn wij druk bezig met het enthousiast maken van bedrijven om met elkaar de plasticsoep op te ruimen. Gerecycled plastic speelt een steeds belangrijker rol in het verduurzamen van onze wereld.”
Meer info: www.sixbags.com