Eco Concept Group is B-Corp gecertificeerd | PromZ

Eco Concept Group is B-Corp gecertificeerd

Een uniek moment en een lang gekoesterde droom voor oprichtster Marleen Gulden: Eco Concept Group is nu een officieel gecertificeerde B Corporation. Als eerste relatiegeschenkenbedrijf in Nederland en 1 van de 280 gecertificeerde bedrijven in Nederland.

Transparantie en bewijsvoering
Drie jaar geleden werd Eco Concept Group opgericht. Transparantie, eerlijk, duurzaam en sociaal ondernemen zijn hierin drijfveren. Ze hebben hierbij gezocht naar een certificering die echt past bij deze waarden en die hiervoor een 100% gegarandeerd bewijs is. B Corp is voor hen de enige en echt juiste certificering.

Benefit Corporation
B Corp staat voor ‘Benefit Corporation’. Gecertificeerde B Corporations gebruiken de kracht van het bedrijfsleven om een meer inclusieve en duurzame economie op te bouwen, en streven ernaar om te voldoen aan de hoogste niveaus van sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordingsplicht in alles wat zij doen. Deze certificering is een onderscheiding, maar het is ook een beweging van bedrijven die niet het beste ter wereld willen zijn, maar wel het beste vóór de wereld. Het is het resultaat van de inspanningen die een bedrijf doet om zijn acties en engagement voor de toekomst en de planeet te tonen.

Duurzame toekomst
Marleen over de certificering: “Dat we duurzaam, lokaal en sociaal ondernemen wisten we al. Dit traject heeft ons echter nog beter laten kijken naar onze eigen organisatie en productieproces. Het helpt ons te blijven innoveren en voor de komende jaren een aantal nieuwe circulaire doelstellingen na te streven. Hiermee zijn we koploper op het gebied van duurzaamheid binnen de promotionele branche maar willen wij ook onze branche aanmoedigen om net als wij een positieve ecologische en sociale impact te maken.”

Foto vlnr: Marleen Gulden, Simone Broekmans-Krediet, Raymond Vos