Gerucht: AH herhaalt moestuintjesactie | PromZ

Gerucht: AH herhaalt moestuintjesactie

Albert Heijn herhaalt dit voorjaar de succesvolle moestuinactie van vorig jaar, aldus een bericht in Distrifood. AH laat (nog) niks los. De moestuintjesactie was één van de succesvolste acties in de supermarktwereld vorig jaar. Eind 2015 werd deze actie door PromZ Magazine ook uitgeroepen tot beste premiumactie van het jaar 2015.

In totaal gingen er vorig jaar 44 miljoen potjes met zaadjes en 350.000 moestuinbakken over de toonbank. Bij elke 15 euro kregen consumenten zo’n potje. De actie zou dit jaar voor na Pasen op het programma staan, zo melden bronnen. Dit is later dan vorig jaar. Toen werd de Moestuinactie aangekondigd op 11 februari en begon hij een week later. Pasen valt dit jaar in week 12.

 

Messenset

Het is niet duidelijk of Albert Heijn bij de herhaling van de actie voor dezelfde opzet kiest als afgelopen jaar. Een mogelijke reden voor het iets later inplannen van de actie is om deze niet te snel te laten volgen op de vorige spaaractie, oppert Distrifood. Klanten konden de afgelopen periode sparen voor een messenset.