Een groene kerst met de plantenbox | PromZ

Een groene kerst met de plantenbox

Dit jaar zullen kerstborrels- en feesten waarschijnlijk klein of nauwelijks gevierd worden. Plantenkwekerij Plantanious biedt dit jaareinde een uitkomst met de Plantenbox. Als reactie op de eerste maatregelen rondom COVID in maart heeft kwekerij Plantanious de webshop www.plantenbox.nl gelanceerd. Waar de traditionele planten afzet in de export weg viel, besloot de kwekerij om diverse seizoensbloeiers in thema boxen aan te bieden aan Nederlandse bedrijven en consumenten. En met succes. Mensen hebben gebruik gemaakt van de webshop om elkaar op afstand een boodschap te sturen en een origineel geschenk cadeau te doen.

“Kerst is een belangrijke periode waar werkgevers en werknemers naartoe leven. Een terugblik op de bedrijfsresultaten, de blijk van waardering, maar ook een moment van gezelligheid thuis met familie of vrienden. Nu dit jaar alles anders loopt hopen we de mensen toch een beetje dichter bij elkaar te brengen met een symbolisch, groen geschenk en een persoonlijke boodschap”, aldus Joost Jansen, directeur kwekerij Plantanious.

De Plantenbox heeft een ruime keuze aan thematische cadeauverpakkingen. Voor specifieke wensen kan een custommade thema worden ontwikkeld, met een persoonlijke boodschap of bedrijfslogo. De boxen worden gratis thuisbezorgd bij de ontvanger. De kwekerij produceert jaarrond groene kamerplanten in een klimaatneutrale kas in Kwintsheul. De kwekerij produceert met aardwarmte en zonnepanelen op 4,5 ha de meest duurzame groene bloeiers. Bij iedere verkochte Plantenbox doneert Plantanious een bedrag voor bescherming en herstel van het Tropisch Regenwoud in Costa Rica. De plek waar veel Planten uit de kwekerij geboren zijn.